Furnizorul de tehnologii si servicii, Bosch, a inaugurat noua cladire de birouri a Centrului de Inginerie Bosch din Cluj. Lucrarile de constructie au inceput in martie 2018 si au fost finalizate in decembrie 2019. In timp, investitia totala in proiect a atins pragul de 30 de milioane de euro. Noua cladire acopera o suprafata totala construita de 17.500 m2, cu peste 10.000 m2 de spatii de birouri moderne, personalizate, concentrate pe zone de lucru interconectate. Cladirea de birouri de ultima generatie, situata in inima orasului Cluj-Napoca, gazduieste peste 500 din numarul total de aproximativ 800 de angajati ai Centrul de Inginerie din Cluj care contribuie la viitorul mobilitatii, relocati din alte cladiri de birouri din localitate. „Bosch continua sa vada un potential considerabil in Romania, iar inaugurarea noului sediu al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj subliniaza angajamentul nostru fata de tara”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch si reprezentantul Grupului Bosch in Romania.
La inaugurare au participat, pe langa reprezentantii companiei, autoritati locale, parteneri academici, precum si reprezentanti ai Camerei de comert si Industrie Romano-Germane. „Am finalizat aceasta constructie chiar in centrul orasului Cluj-Napoca pentru a evidentia potentialul activitatilor noastre in regiune. Este un proiect pe care il datoram si echipei noastre, dar si nenumaratilor ambasadori si voluntari Bosch. Noua cladire completeaza, in maniera ideala, birourile si laboratoarele noastre de ultima generatie din Jucu”, a afirmat Dennis Raabe, fostul director al Centrului de Inginerie Bosch Cluj, care a finalizat cu succes acest proiect.
Aditional spatiilor de lucru inovatoare, cum sunt birourile comune si spatiile deschise, salile de sedinte diversificate, cele de training sau zonele de relaxare concepute la comanda, noua cladire ofera diferite facilitati precum parcare subterana, raste pentru biciclete, centru medical, zona de gimnastica si spatii personalizate, cum sunt zonele de tip Design Thinking sau Hub-ul de Inginerie. Acestea din urma vor deservi atat in dezvoltarea proiectelor interne Bosch, cat si ca loc de desfasurare pentru evenimente. Pana la 70% din mobilierul existent in spatiile de birouri a fost conceput si personalizat de mici producatori locali si afaceri de familie, reiterand astfel sprijinul companiei fata de ecosistemul local.