Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a demarat, în ciuda pandemiei, mai multe proiecte de infrastructură. Astfel, au început lucrările la lotul 1 al autostrăzii Sibiu-Piteşti, iar lotul 5 al aceleiaşi autostrăzi este în fază avansată de proiectare, în scurt timp urmând să fie demarate lucrările, a declarat Mariana Ioniţă, directorului general CNAIR, în cadrul video-conferinţei organizată de revista Tranzit. De asemenea, s-a dat drumul tronsonului de 20 km Iernut-Cheţani din cadrul autostrăzii Transilvania, până recent, blocat.
De asemenea, s-au reluat lucrările pe segmentul Sebeş-Turda, stagnate din cauza întârzierii mari a contractelor.
Şantierul la tronsonul 1 al autostrăzii Craiova-Piteşti a început în forţă, la fel ca şi la Centura de sud a Capitalei. În paralel, se lucrează în ţară la mai multe variante ocolitoare – la Bacău şi Timişoara – precum şi la secţiuni de pe autostrada Ploieşti-Braşov, respectiv la Râşnov şi Cristian. În Bucureşti se execută lucrări de infrastructură la mai multe pasaje – Berceni, Olteniţa, Mogoşoaia, Domenşti (ultimul mult întârziat) – menite să fluidizeze traficul rutier.
„Secretul «exploziei» numărului de şantiere deschise – multe dintre acestea, blocate – este managementul mult mai eficient al proiectelor, precum şi scurtarea termenelor de analiză a dosarelor, de implementare, de răspuns la contestaţii şi, mai ales, de plată. Evident, nu se pot face miracole într-un timp scurt, însă rezultatele se vor vedea în următorii 2-3 ani. Foarte important, în paralel cu deschiderea şantierelor actuale, CNAIR pregăteşte un portofoliu impresionant de proiecte, care vor fi bine documentate şi vor putea absorbi rapid fonduri europene din viitoarele investiţii. Este vorba despre autostrăzile din regiunea Moldovei, care sunt într-o fază avansată de analiză. De altfel, în prezent este în discuţie proiectul pentru Autostrada la A7 (Autostrada Moldovei), de la Ploieşti la Suceava-Siret”, a declarat directorul CNAIR.