OMV Petrom a lansat în România primul card OMV Climate Neutral ce poate fi folosit de companii pentru achiziția de carburant din stațiile OMV și Petrom și pentru compensarea emisiilor de carbon pentru carburanți, deoarece valoarea necesară pentru compensarea emisiilor de carbon emise în timpul transportului rutier este transferată către ClimatePartner (un furnizor internațional de soluții pentru acțiuni climatice corporative) pentru susținerea de proiecte certificate de compensare a carbonului.
Cardul poate fi comandat online de pe site-ul OMV România și funcționează ca un card normal de carburant, oferindu-le în plus companiilor posibilitatea de a compensa, contra-cost, la un preț fix, de 0,023 de lei/l pentru benzină și 0,027 de lei/l pentru motorină, emisiile de carbon produse în timpul transportului rutier.
Fiecare utilizator al unui card OMV Climate Neutral va avea posibilitatea să-și verifice, în orice moment, volumul de emisii de carbon care a fost compensat pe portalul ClimatePartner.
Clienții vor primi un certificat care confirmă contribuția prin compensarea emisiilor de carbon, iar mecanismul de compensare se realizează în baza standardelor impuse de Comisia Interguvernamentală pentru Schimbări Climatice.
„Este un demers care vine în completarea măsurilor şi obiectivelor noastre la nivel de companie. Investim constant pe tot lanțul de producție pentru asigurarea calității produselor noastre și reducerea amprentei de carbon, începând cu operațiunile de producție, continuând cu cele din rafinărie și până la cele din stațiile de distribuție, precum punctele de reîncărcare electrică sau panourile fotovoltaice”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.
Prin investiții susținute, compania a redus emisiile de carbon ale operațiunilor sale cu 22% în 2019 față de 2010 și este prima din România care și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD) cu scopul de a spori transparența și de a le permite părților interesate să înțeleagă mai bine eforturile sale în ceea ce privește schimbările climatice
Reamintim că neutralitatea climatică este un concept adoptat pentru prima dată la Conferința de la Kyoto din 1997 și care de atunci a fost dezvoltat și îmbunătățit permanent.