Combilift și-a completat recent gama de utilaje pedestre cu transpaleta electrică de mare capacitate, Combi-PPT. Echipamentul este oferit în standard cu capacități de ridicare de 3 și 6 t, însă se primesc și comenzi speciale, pentru versiuni de la 7 la 16 t. Transpaleta este disponibilă opțional și cu platformă pentru operator, cu acționare automată.
Combi-PPT are manetă de control multi-pozițională patentată, ce permite operatorului să manevreze echipamentul de pe lateralul acestuia și nu din spate, așa cum se întâmplă la transpaletele convenționale. Se asigură astfel o vizibilitate optimă chiar și în cazul manipulării încărcăturilor voluminoase. Poziția operatorului elimină, de asemenea, riscul de coliziune și implicit deteriorarea utilajului sau a altor produse din depozit.
Direcția electrică, trancțiunea spate duală și motorul electric pe curent alternativ asigură manevrarea cu ușurință a echipamentului, indiferent de dimensiunea și greutatea încărcăturii.
În funcție de specificul aplicației, clienții pot alege furci cu diferite dimensiuni (lungime sau lățime a brațelor) sau mai multe variante de lățime a echipamentului. De asemenea, se pot comanda furci speciale pentru transportul bobinelor sau sisteme cu platforme de încărcare.
Pentru transportul bunurilor lungi, constructorul irlandez propune order picker-ul Combi-OP, care are sarcină utilă de 450 kg și poate opera pe culoare de până la 1,4 m lățime. Protecția deasupra capului, podeaua antiderapantă, ușa cu închidere automată a platformei și șinele de protecție garantează cea mai mare siguranță, iar viteza de deplasare și unghiul de direcție se reglează automat, în funcție de înălțimile de ridicare.
Cel mai solicitat echipament pe piața românească este modelul C-5000XL, care are o capacitate de încărcare de 5 t și poate opera la înălțimi de până la 6,5 m. Configurat cu 3 roți, motorizare diesel (motoare de generație nouă Deutz) sau LPG și transmisie hidrostatică, C-5000 se poate deplasa în 4 direcții, fiind ideal pentru industriile de prelucrare a aluminiului, oțelului, materialelor plastice, lemnului, materialelor de construcții, dar și în logistică și depozitare. Lungimea platformei este de 1.200 mm, astfel că echipamentul poate încărca fără probleme obiecte lungi, care altfel nu s-ar putea transporta decât cu macaraua sau ar necesita un spațiu mare de manevră. Diferitele accesorii opționale suplimentare care pot dota aceste utilaje fac ca lungimea obiectelor manipulate să nu mai prezinte o problemă, iar ușile de intrare într-o hală pot avea chiar și o deschidere de doar 3 m.
Pe segmentul stivuitoarelor cu contragreutate, producătorul irlandez oferă Combi-CB, având capacitate de 4 t, ce are la bază stivuitorul C4000. Acesta a fost inițial proiectat ca un echipament de 2,5 t, iar versiunile de 3 și 4 t s-au adăugat ulterior, pentru a acoperi o gamă și mai cuprinzătoare de aplicații. Acest model este soluția ideală în cazul în care produsele sunt foarte diversificate ca tip și dimensiuni și este nevoie de a manipula atât mărfuri lungi, cât și paletizate, fiind un echilibru excelent între un stivuitor frontal și unul multidirecțional. Dintre variantele de propulsie se poate alege electric, diesel sau GPL.
Pentru operațiuni în spații înguste, Combilift propune un echipament articulat dedicat tip VNA. Aisle Master este disponibil cu acționare electrică și capacitate de încărcare cuprinsă între 1,5 și 2,5 t și ridicare chiar și la 15 m. În completare sunt disponibile și variante GPL sau diesel, echipamentul fiind ideal pentru manipularea mărfurilor în spații foarte înguste chiar și în exterior. Opțiunea de echipare cu cabină complet închisă și încălzire îl recomandă și pentru utilizarea in spații frigorifice cu până la -35O.
Pentru cei care doresc o capacitate de manipulare de 25 t, Combilift C-25.000 are greutate proprie de 39 t și motor John Deere de 225 CP. Deși motorul diesel Kubota este standard la seria Combilift, special în acest caz s-a optat pentru motorul John Deere 6068 HF, nu numai pentru puterea sa ridicată, ci și pentru că este unul din cele mai silențioase și ecologice de pe piață. Prin folosirea anvelopelor duble, platforma a putut fi păstrată la o înalțime de 1.150 mm, cu o lungime de 2.600 mm. În plus, a fost dezvoltată și direcția hidrostatică, astfel că toate roțile se pot mișca. Poziționarea brațelor hidraulice a fost, de asemenea, încorporată în caracteristicile standard, fapt ce ajută operatorii cărora le-ar fi fost aproape imposibil să schimbe manual brațele grele.
Combilift Container Slip-Sheet (Combi-CSS) este ultima inovație a producătorului irlandez în materie de încărcat containere. Sistemul este gândit în special pentru mărfurile lungi, în cazul cărora era necesară până acum manevrarea cu două stivuitoare convenționale – unul ridica mărfurile pe lateral, iar celălalt le împingea în container. Combi-CSS economisește timp la încărcare, grație conceptului patentat de echipament bi-direcțional, care are o capacitate de încărcare de 30 t. Platforma pe care se încarcă mărfurile, realizată din oțel Hardox 500, este prevăzută dedesubt cu 4 cilindri hidraulici, care transportă încărcătura până în capătul containerului și apoi o securizează în poziție până la retragerea completă a platformei de dedesubtul mărfii. Astfel, un container de 20’ se poate încărca în doar 3 minute, iar altul de 40’, în 6 minute.
În peste 20 de ani de activitate, Combilift a produs mai mult de 50.000 de utilaje. De la șasiu și până la sistemele de control adaptate fiecărei aplicații în parte, toate stivuitoarele sunt asamblate în termen de șapte zile. Cea mai mare parte a operațiunilor se derulează manual. Producția actuală Combilift este de 140 de echipamente pe săptămână. În prezent, Combilit exportă 98% din producție către 85 de țări din toată lumea, printr-o rețea de 250 de dealeri.
Combilift este reprezentat pe piața românească de mai bine de 15 ani de către Wylze Logistik.