Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania investește 640 de milioane de euro în dezvoltarea combustibililor alternativi

Ministerul german al transporturilor (BMVI) anunță finanțarea dezvoltării combustibililor regenerabili cu un total de 640 milioane de euro. Tehnologiile pentru generarea acestui tip de combustibili vor acoperi un segment de piață important pe toate modurile de transport pe termen mediu și lung, arată BMVI într-un comunicat de presă.

Obiectivul noilor linii directoare de finanțare pentru măsurile de dezvoltare a combustibililor regenerabili este format din:

  • Proiecte orientate spre aplicații pentru ca piața de combustibili pe bază de electricitate să atingă maturitatea tehnologică necesară sau ca să crească piața de biocombustibili avansați;
  • Proiecte integrate de-a lungul procesului de producție a combustibililor. Scopul este de a valorifica potențialul de optimizare și eficiență și, astfel, de a realiza o reducere a costurilor în producția de combustibili inovativi;
  • Clustere de inovare și servicii de susținere a inovării pentru a sprijini conectarea rețelelor și monitorizarea activităților de dezvoltare, precum și certificarea unor procese noi pentru producerea de combustibili alternativi.

Potrivit BMVI, tehnologiile pentru generarea acestui tip de combustibili vor acoperi un segment de piață important pe toate modurile de transport pe termen mediu și lung. Pentru a realiza acest lucru, Germania, ca locație de afaceri, trebuie consolidată. Pentru finanțări, mai spune ministerul, pot aplica centrele de cercetare, universitățile, precum și Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM-uri), dar și producătorii industriali.

Ghidul de finanțare face parte dintr-un concept global de finanțare globală pentru sprijin neutru din punct de vedere tehnologic pentru a dezvolta combustibili pe bază de electricitate și biocombustibili avansați. Pentru tot sistemul de finanțare sunt disponibile circa 1,5 miliarde de euro în perioada 2021-2024 ca parte a implementării Programului de protecție a climei 2030 și a Strategiei naționale privind hidrogenul, din care aproximativ 640 milioane de euro vor finanța proiecte de cercetare și dezvoltare.

Articole similare

Ad