Designul statiilor de lucru devine un punct de interes pentru operatorii centrelor de distributie, in special din industria automotive. Motivul este nevoia constanta de a manipula piese mici si compacte, dar mai ales cu o greutate semnificativa. Angajatii sunt supusi unui stres fizic considerabil, de aceea Bito-Lagertechnik Bittmann GmbH a dezvoltat unitati de extractie ce pot fi integrate sistemelor de rafturi in care spatiul destinat operatorului este ergonomic si fiecare operatiune se face fara efort.
Trei unitati de extractie pot fi pozitionate una in continuarea celeilalte pentru a crea un sistem standard cu o latime a culoarului de 2.700 mm. In general, acestea sunt folosite pentru echiparea la sol a sistemelor de rafturi.
Pentru a mentine costurile de operare la un nivel redus, Bito propune si sistemele de rafturi mobile pe design de palet care ofera o capacitate generoasa de depozitare, utilizand la maximum spatiul de depozitare. PROmobile synchro, unitatea de control a sistemelor de rafturi, lansata cu ocazia CeMAT, minimizeaza uzura rotilor, ceea ce diminueaza costurile pe termen lung.
„Atat cutiile de plastic, cat si sistemele de rafturi sunt produse in Germania, ceea ce dovedeste ca sunt de inalta calitate, si nici nu intentionam sa mergem catre alte locatii“, a explicat reprezentantul Bito.
Toate sistemele de rafturi, inclusiv cutiile de plastic, sunt produse de Bito, insa nu si paletii, desi se regasesc in oferta de catalog. „Cutiile de plastic nu sunt oferite si spre inchiriere, dar sunt comercializate catre furnizori de servicii de pooling.“
Echipamentele de depozitare realizate din material plastic au si un impact mai mic asupra mediului deoarece pot fi reciclate dupa reutilizare. Durata de viata este indelungata, insa depinde si de manipulare. Cutiile realizate din materiale reciclate sunt mai ieftine cu 10-15%, potrivit reprezentantului Bito, dar au o capacitate cu circa 5% mai mica.