Pentru ca expoziția să fie completă, un camion american a ajuns și la Alba Iulia spre încântarea copiilor care au văzut astfel de exponate doar în filme. Mihai din Constanța, care a lucrat în Canada în ultimii 4 ani, s-a retras în Europa cu tot cu camion, care lucrează acum pentru transportul mașinilor de Formula 1 la competiții sau participă el însuși la evenimente și competiții pentru camioane.
De altfel, în Europa un astfel de autotractor nici nu ar fi posibil de folosit, ca urmare a nevoii de a avea o remorcă specială, adaptată astfel încât să nu depășească lungimea maximă admisă
Peterbilt-ul cu mai mult de 20 de ani în spate a fost configurat în Canada în veritabilul stil Route 66, cu evacuări masive, cromate, care aduc aminte de dubla lor utilizare în timpul prohibiției. Motorul de 600 CP și transmisia automată cu 18 trepte de mers înainte asigură un consum de doar 27-28 l la 100 km, după cum pretinde Mihai, care mai spune că greul american se descurcă bine pe drumurile europene, chiar dacă are altă rază de bracaj și alte repere de orientare în trafic, ca urmare a dimensiunilor autovehiculului. Rezervorul are doar 600 l, astfel că nu duce după el o greutate prea mare și nici șoferul nu e prea stresat că trebuie să alimenteze des.
Mihai a fost prezent cu același camion și la competițiile de frumusețe pentru camioane organizate în trecut de UNTRR mai întâi la Cluj și apoi la București. „Competiția din acest am este peste cele organizate anterior. Cine a avut ideea de a aduce camioanele în Cetatea Alba Iulia a avut fler, pentru că arată foarte bine cmioanele aici. Și publicul este minunat. Ne trebuie și nouă, în România, evenimente la care copiii să fie atrași să vină să vadă camioanele, să le placă și să vrea să ducă mai departe această meserie, așa cum se întâmplă și în alte țări. Am văzut aici copii țopăind de fericire în fața camionului, mai că îi venea să îmbrățișeze și să sărute camionul. De astfel de copii avem nevoie care să ducă pasiunea mai departe.”