Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Conditii mai usoare pentru intrarea pe piata asigurarilor

Saptamana trecuta, ASF a aprobat proiectul de modificare a Normei 23/2014 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii prin accidente de vehicule, ca urmare a integrarii propunerilor rezultate din procesul de consultare publica. Au fost abrogate art.3, pct. c) si art.4, pct. c) care stipulau obligatia asiguratorului de a fi reprezentat in fiecare judet, prin unitati teritoriale. Pe de alta parte, a fost inclusa prevederea ca acestia sa aiba un reprezentant (personal specializat sau mandatat), care efectueaza activitate de constatare si lichidare a daunelor pe intreg teritoriul Romaniei. O alta noua prevedere presupune obligatia asiguratorului de a efectua constatarea pagubelor in maximum cinci zile lucratoare de la notificarea acestuia de persoana pagubita.
 

Prevederile fac parte din modificarile cerute de asociatiile profesionale, scopul fiind de a usura intrarea pe piata romaneasca a asiguratorilor si a altor companii interesate, care ar putea veni cu preturi mai mici. Pana atunci, insa, asiguratorii care ofera preturi mici sunt deja in vizorul ASF.
Consiliul ASF a aprobat efectuarea de catre un auditor financiar a evaluarii activelor, datoriilor si capitalurilor proprii ale societatii Carpatica Asig S.A., conform prevederilor Legii nr. 246/2015 privind redresarea si rezolutia asiguratorilor. Atat procedura de selectie, cat si contractarea auditorului vor fi realizate de catre societatea de asigurare, conform dispozitiilor Normei nr. 6/2016.
A mai fost aprobata majorarea capitalului social pentru 3 brokeri, precum si retragerea autorizatiei de functionare in cazul a 12 brokeri care nu au facut demersurile necesare de incadrare in cerintele minime de capital, conform obligatiilor legale.
Proiectele vor fi publicate pe www.asfromania.ro, pentru consultare publica, timp de 10 zile.

Articole similare

Ad