Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Jean Valvis: „Lasati strainii sa cumpere terenuri. Romania nu este Coreea de Nord“


Legea vanzarii terenurilor si incurajarea investitiilor in agricultura au fost doua subiecte intens dezbatute, marti, in cadrul conferintei „Zilele Agriculturii Romanesti”, eveniment la care revista Tranzit a fost partener media.
Liderul LAPAR (Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania), Laurentiu Baciu, a declarat ca doreste ca in acest an sa modifice Legea vanzarii terenurilor, astfel incat strainii sa nu mai poata achizitiona usor terenuri. “Legea vanzarii de terenuri este prost facuta. Oricine poate cumpara. Pentru a evita legislatia mai nou vanzatorii doneaza terenurile. Romania nu are niciun beneficiu real”, a explicat Baciu.
 

Totodata, deputatul Valeriu Andrei Steriu, vicepresedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, a punctat faptul ca este important ca unui strain care cumpara teren agricol in Romania sa-i fie impuse acelasi conditii ca unui roman. „Daca vin strainii sa cumpere teren, sa vina in aceleasi conditii. Atat timp cat vine austriacul cu un credit luat din Austria, cu o dobanda poate chiar subventionata, nu mai e o conditie egala cu a romanului care vrea si el sa cumpere teren. Sunt conditii inegale“.
In replica, omul de afaceri Jean Valvis, proprietarul brandurilor Aqua Carpatica (apa) si Domeniile Samburesti (vin), a afirmat ca nu este nici o problema daca vine un strain sa cumpere pamant romanesc. „Traim in Europa nu traim in Coreea de Nord sau in Albania. Nu dezvoltati un discurs nationalist impotriva strainilor, impotriva bancilor. Romania este parte structurala din Europa“, a explicat Valvis.

Articole similare

Ad