Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waberer ajunge la o înţelegere cu unul dintre producătorii de camioane în afara instanţei în cazul cartelului camioanelor

Compania de transport și logistică Waberer´s a căzut la o înţelegere în prima săptămână din aprilie într-unul dintre procesele deschise împotriva producătorilor de camioane sancţionaţi de Comisia Europeană cu amenzi uriaşe pentru înţelegeri de tip cartel în stabilirea preţurilor la camioane.

Waberers a inițiat o procedură de despăgubire la tribunalul din München în 2016, iar cazul era în curs de desfășurare de peste 7 ani. Procesul a făcut parte din scandalul cartelului camioanelor care a avut loc între 1998 și 2011, Comisia Europeană aplicând în 2016 amenzi de aproape trei miliarde de euro companiilor Daimler, Iveco, DAF și Volvo/Renault pentru că s-au angajat în înțelegeri privind prețurile.

Suma despăgubirii și numele producătorului implicat nu au fost dezvăluite de Waberer´s. Cu toate acestea, compania a anunțat că producătorul de camioane în cauză nu mai este parte a acţiunii în instanţă, valoarea calculată a despăgubirilor în proces fiind de 26,6 milioane de euro.

În acelaşi timp, procedurile legale împotriva altor producători de camioane implicați în acest caz vor continua, au menţionat reprezentanţii Waberers.

În ceea ce privește acțiunile în instanță în cazul Cartelului Camioanelor până acum au fost luate deja 3 decizii favorabile. Acestea sunt, de asemenea, fără rezerve pentru reclamant și confirmă că există daune atât pentru leasing, cât și pentru achizițiile de la dealeri. Mai important este faptul că, într-o hotărâre recentă, Tribunalul Regional Superior din Frankfurt/Main nu a permis nici măcar un recurs la Curtea Supremă Federală, ceea ce arată faptul că aspectele esențiale ale răspunderii în cazul Cartelului camioanelor au fost clarificate, iar instanțele regionale pot soluționa cazurile pe baza unor orientări stabilite.

Cele mai multe procese din Germania sunt în curs de soluționare la Tribunalul Regional din München. Este vorba de  aproximativ 120 de procese cu un total de peste 260.000 de camioane care fac obiectul unor cereri de despăgubire. Au fost intentate mai multe procese atât în numele unor antreprenori, cât și al unor municipalități. Audierile sunt așteptate aici în vara acestui an.

Articole similare

Ad