Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Continental obține punctaje maxime pentru eforturile de îmbunătățire a sustenabilității

Organizația internațională non-profit CDP (cunoscută anterior sub numele de Carbon Disclosure Project) a acordat pentru al cincilea an consecutiv nota maximă companiei Continental pentru eforturile sale exemplare de atenuare a schimbărilor climatice.

Totodată, Continental a primit nota maximă și pentru eforturile sale de a crea lanțuri de aprovizionare mai sustenabile, menite să contribuie la resursele și la atingerea obiectivelor vitale de atenuare a schimbărilor climatice.

Continental Tires urmărește o abordare integrată pentru a face cauciucul natural mai sustenabil în lanțurile de aprovizionare complexe și fragmentate, potrivit unui comunicat de presă.

Angajamentul companiei cuprinde de la instruirea micilor proprietari în colaborare cu agenția germană de ajutor pentru dezvoltare Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) până la utilizarea tehnologiei digitale de ultimă generație și efectuarea de cercetări privind sursele alternative pentru cauciucul natural.

De asemenea, Continental colaborează din 2017 cu EcoVadis, cel mai important furnizor mondial de evaluări de sustenabilitate pentru companii și lanțuri de aprovizionare globale pentru a reuși să evalueze performanța de sustenabilitate a furnizorilor. Responsabilitățile și obligațiile clare pentru selectarea furnizorilor contribuie la minimizarea riscurilor și emisiilor de mediu, precum și a celor sociale, referitoare la respectarea drepturilor omului.

„Ne dorim o eficiență mai mare și emisii mai mici. Până cel târziu în 2050, dorim să realizăm sustenabilitate în lanțurile de aprovizionare și lucrăm cu toată viteza pentru a atinge acest obiectiv. Obținerea acestui punctaj din partea CDP dovedește că suntem pe drumul cel bun pentru a reduce în continuare emisiile generate atât în cadrul companiei noastre, cât și în exterior.”,

a declarat Claus Petschick, șeful departamentului de sustenabilitate de la Continental Tires.

Continental își propune să utilizeze doar cauciuc natural provenit din surse responsabile în producția de anvelope până în 2030.

De mai bine de zece ani, Continental participă la raportarea și publicarea anuală a datelor relevante pentru protecția climei în vederea evaluării de către CDP. Pe lângă punctajul maxim obținut în domeniul lanțului de aprovizionare, compania a obținut calificativul „A-“ în domeniul protecției climei și, astfel, așa-numitul statut de lider. Organizația non-profit a acordat această distincție doar unui procent de 1,5% dintre companiile care au participat la evaluare. În domeniul gestionării durabile a apei, Continental și-a menținut performanța din anul precedent, primind din nou calificativul „B”.

În total, au fost analizate peste 13.000 de organizații din întreaga lume. Analiza se bazează pe datele transmise de companii din punct de vedere al emisiilor generate în exterior, tot astfel și de contextul întregului ciclu de producție (emisii Scope 3) și de gestionare a lanțului de aprovizionare. În special, CDP se concentrează asupra strategiilor și măsurilor care contribuie la măsurarea riscurilor de mediu și a emisiilor de-a lungul lanțurilor valorice, astfel încât acestea să poată fi în cele din urmă reduse la minimum.

Articole similare

Ad