Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ROCA Investments a vândut operatorul portuar Romcargo Maritim după trei ani de la achiziție

La finalul unuia dintre cele mai complexe procese de restructurare de pe piața locală, la trei ani de la achiziție, ROCA Investments, brandul fondat de Impetum Group și compania cea mai dinamică de private equity din România, a anunțat vânzarea operatorului portuar Romcargo Maritim.

În prezent, Romcargo este o companie solidă financiar și operațional, înregistrând la nivelul anului 2022 un profit estimat de 0,84 milioane de euro.

Recent, acțiunile ROCA Investments au fost cumpărate de către unul dintre acționarii existenți ai Romcargo, iar profitul rezultat în urma tranzacției s-a ridicat la 3 milioane de euro cu o rată a rentabilității (IRR) de 72%. Astfel, tranzacția a marcat noi performanțe pentru ROCA Investments, Romcargo ajungând de la insolvență la profit după un an de la preluare, în plină perioadă pandemică – o tranzacție finalizată în mai puțin de două luni, precum și alte premiere, potrivit companiei.

Romcargo gestionează toate importurile și exporturile maritime semnificative ale unor branduri cunoscute pe piața auto, precum Dacia sau Ford, procesul de restructurare fiind unul dintre cele mai complexe de pe piața românească, până în prezent.

De asemenea, operatorul portuar generează peste 90% din fluxurile maritime de vehicule pentru pasageri și utilitare din România și operează cel mai mare terminal Ro-Ro din Portul Constanța. În 2022, Romcargo Maritim a generat un volum total de business de 3,67 milioane de euro cifra de afaceri, iar la momentul preluării avea datorii de 2,5 milioane de euro, plus o pierdere netă de 0,45 milioane de euro.

ROCA Investments își continuă dezvoltarea și scalarea portofoliului existent, cu focus pe industrie, prin holdingul ROCA Industry și agricultură, prin holdingul ROCA Agri RDF. Cele două holdinguri din portofoliul ROCA au efectuat un total de 15 companii active, între care unele cu prezență importantă în Europa. Un brand fondat de Impetum Group, ROCA Investments este o companie de private equity, cu specific de acționar majoritar, specializată în preluarea companiilor antreprenoriale de dimensiune medie și transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează.

„Modelul de investiții ROCA Investments este buy and build – investim în companii cu scopul de a le dezvolta, nu de a le vinde. Dezvoltarea de holdinguri specializate, în paralel, în tot acest timp și nevoia de focus pe domeniile strategice din portofoliu duc însă la o nevoie de a face alegeri în anumite momente – inclusiv alegerea de vinde, pentru a permite companiei să se dezvolte în continuare. Focusul ROCA Investments rămâne dezvoltarea holdingurilor de industrie și agricultură, în dorința noastră de a deveni tot mai specializați.”,

a precizat Rudolf Vizental, CEO și co-fondator ROCA Investments.

Articole similare

Ad