Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Șoferii profesioniști, din nou în centrul atenției în Parlamentul European pe 26 aprilie

Pe 26 aprilie va avea loc în Parlamentul European o reuniune inițiată de deputații polonezi Elżbieta Łukacijewska și Kosma Złotowski și de asociația de transport și logistică din Polonia TLP și intitulată „Condițiile de muncă și de odihnă pentru șoferii profesioniști din UE – când vor fi aceștia demni și normali?“. Scopul evenimentului este să atragă atenția asupra problemei cu care se confruntă șoferii și antreprenorii, care a fost ignorată mulți ani și care este unul dintre motivele penuriei tot mai mari de șoferi profesioniști din întreaga Europă.

La reuniune vor participa reprezentanți ai unor instituții UE, inclusiv deputați din diferite grupuri, și jurnaliști, dar și Dagmara Trusewicz, care reprezintă Truckers Life Foundation, membru TLP ce lucrează de mulți ani pentru implementarea de proiecte vizând îmbunătățirea sănătății și siguranței șoferilor profesioniști. Unul dintre acestea este raportul „Diagnosticarea condițiilor sanitare și de parcare în bazele logistice din Polonia și Europa“, realizat în cooperare cu TLP.

Asociația poloneză este de părere că politicienii europeni, pentru a introduce reglementări care să restrângă libertatea de a presta servicii pe piața transportului rutier internațional de mărfuri, folosesc de mulți ani sloganul îmbunătățirii condițiilor sociale de muncă, ignorând în același timp situația reală. De aceea TLP crede că a venit timpul să le deschidă ochii spre faptul că în Europa condițiile de muncă și de odihnă ale șoferilor profesioniști sunt departe de standardele lumii civilizate.

Perspectiva companiilor de transport va fi prezentată în PE de Sjef Boekestijn, COO Boekestijn Transport Services, o companie membră TLP care angajează sute de șoferi. La eveniment va participa și un patron-șofer, Iwona Blecharczyk, care își va împărtăși punctul de vedere cu privire la infrastructura europeană pentru șoferi. În cadrul întâlnirii va avea loc și premiera unui scurtmetraj realizat într-un mod neconvențional de TLP și Iwona Blecharczyk. În plus, TLP va organiza o serie de întâlniri bilaterale cu reprezentanții instituțiilor UE, în cadrul cărora discuțiile se vor concentra asupra modului de soluționare a problemei șoferilor.

Articole similare

Ad