Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Suspiciuni de corupție în Franța, la adresa Agenției pentru Tranziție Ecologică

Publicația franceză Les Routiers informează că, în urma plângerii penale emise de TK’Blue (specializată în calcularea emisiilor de CO2 și de gaze cu efect de seră pentru toate modurile de transport), sediile din Angers și Montrouge ale ADEME (Agenția pentru Tranziție Ecologică) au fost percheziționate în aprilie de poliția judiciară, care a confiscat mai multe documente.

ADEME continuă să afirme că cererile de oferte pentru Eva și Eva 2 (Angajamente voluntare pentru mediu) au fost realizate regulamentar, dar justiția investighează suspiciunile de favoritism în jurul acestor programe de reducere a emisiilor de carbon în transportul de mărfuri.

TK’Blue susține că nu a existat o cerere de licitație pentru Eva 2, nici pentru soluția IT (care costă patru milioane de euro), nici pentru coordonare (16 milioane de euro), și că pentru Eve 1 a existat una singură serioasă (nu pentru soluția IT). Eva 2 (2021-2023) mai are un buget de 27 de milioane de euro, o sumă foarte mare după ce între 2018 și 2023 s-au cheltuit 42 de milioane de euro fără ca până acum să se fi furnizat rezultate sau servicii serioase și operaționale pentru profesioniștii din transport. În concluzie, arată TK’Blue, doar Eco CO2 și câțiva consultanți au beneficiat de această criză financiară, nu transportatori. Potrivit procurorului din Angers, citat de alte publicații franceze, deocamdată nu sunt audieri și nici nu au fost formulate acuzații.

Articole similare

Ad