Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AIC Trucks continuă strategia multibrand cu un service nou la Galați

East Truck Center a inaugurat luna trecută la Galați un service modern, în urma unei investiții de aproape 1,5 milioane de euro. Noul centru va putea oferi asistență tehnică la standarde înalte de calitate celor aproape de 1.000 de autovehicule Iveco din toate gamele vândute de ETC în ultimii 8 ani. East Truck Center își propune o cifră de afaceri de aproape 7 milioane de euro anul acesta, cu un milion mai mult decât în 2022.

Valentin Mereu, director general East Truck Center, a declarat, cu ocazia deschiderii oficiale a noului centru de service, că au fost investiți aproape 1,5 milioane de euro în achiziția clădirii și terenului, refacerea construcției la standarde moderne și în echipamente și bancuri de lucru, kit-uri de diagnoză, tehnologii la standardele solicitate de mărcile reprezentate, spațiu multifuncțional dedicat personalului de vânzări și service și training-uri de perfecționare a angajaților. Cu un nou centru de service, East Truck Center își propune o creștere cu aproape 15% a vânzărilor de autovehicule noi, un plus de 35-40% la intrările în service/zi și implicit o creștere de minimum 10% a volumului de piese de schimb.

Punctul de lucru de la Galați include un atelier cu opt posturi, trei elevatoare mari cu capacitate de 23 t, trei elevatoare mici cu capacitate de 5 t, precum și o stație ITP în curs de acreditare.

Potențialul zonei este de circa 700 de autovehicule noi vândute anual, din care East European Truck Center își propune să livreze aproximativ 150 în 2023, din toate gamele – light, medium și heavy – la care să se adauge alte circa 50 rulate. Potrivit declarațiilor lui Valentin Mereu, ETC a vândut deja 35 de autovehicule noi și 10 rulate de la începutul anului și până la deschiderea oficială a service‑ului, pe 31 martie. Din 2015, de când s-a înființat ETC în Galați, compania a vândut circa 1.000 de autovehicule Iveco în zonă.

În ceea ce privește service-ul, conducerea firmei estimează că va avea circa 8 intrări pe zi și aproape 10.000 de ore de lucru facturate până la finalul anului, care vor presupune un volum de piese de schimb în valoare de 600.000 de euro vândute în 2023.

În prezent service-ul are 26 de angajați și pe alți 5 dorește să-i adauge până la final de an.

Potrivit directorului general ETC, Galați este unul dintre județele cu cea mai mare rată a șomajului – aproape 6% – la o populație totală de 550.000 de locuitori. În zonă sunt investiții în infrastructură, energie regenerabilă, dar și transporturi, toate acestea influențând vânzările de autovehicule comerciale ușoare și grele.

Iveco se bucură de cea mai densă rețea de service de utilitare din România

Andrei Gagea, director general Iveco Romania, a declarat cu acest prilej că rețeaua Iveco numără 24 de service-uri și 21 de puncte de vânzare la nivel național, fiind cea mai densă rețea de asistență tehnică din România a unui producător de camioane.

„Avem o rețea de puncte de service cu o distanță medie de 130 km între cele mai apropiate două ateliere de pe principalele coridoare de transport din România. Iar după extinderea rețelei și în 2023 vom ajunge la o distanță medie de 120 km între două service-uri pe principalele rute de transport, astfel încât timpul necesar unui client să ajungă la orice service să fie sub o oră.”

Iveco a fost prezent în România încă din anii ’90, fiind una dintre mărcile care au deschis piața de autovehicule comerciale moderne din țara noastră. După anii de leadership continuu până în 2008-2009, a urmat o perioadă mai dificilă pentru piața de camioane, Iveco urcând vertiginos pe piața de utilitare ușoare. „În ultimii cinci ani ne-am plasat pe locul al doilea în topul vânzărilor de autovehicule comerciale de peste 3,5 t, în timp ce pe segmentul 3,5-7,5 t am avut o cotă de peste 20%, în creștere de la un an la altul, ajungând ca în 2021 și 2022 să avem o cotă de peste 25%”, a mai spus Andrei Gagea.

El a explicat că Iveco a pus în ultimii ani pe piață aproape 3.000 de autovehicule noi din toate gamele, care au nevoie de asistență tehnică la un nivel ridicat de calitate. „Am profitat de anii de pandemie pentru a ne pune la punct partea de back-office și am investit foarte mult în sesiuni de training pe partea mecanică, pneumatică, electronică. Și asta pentru că toate modelele noi de autovehicule sunt echipate din ce în ce mai mult cu sisteme electronice. De exemplu, S-Way are din fabrică un pachet de conectivitate, ceea ce permite monitorizarea parametrilor de condus, dar și actualizarea softurilor și intervenția/diagnosticarea de la distanță pentru anumite remedieri pe partea electronică. În același timp, am pus bazele unui centru de pregătire profesională la București, dotat la standardele oricărei școli de pregătire profesională din Europa.”

Un vis împlinit

Pentru Stefano Albarosa, acționar majoritar al East Truck Center, momentul inaugurării centrului de service Iveco de la Galați este unul special, având în vedere faptul că acest proiect a fost planificat de multă vreme, însă implementarea a durat mult peste programare. „Din 2007 ne-am tot dorit să avem un service modern, care să ne permită să deservim clienții din această zonă la standardul de calitate cel mai înalt. Pentru mine și pentru partenerul meu, Maurizio Rossetto, deschiderea service-ului din Galați este un moment important având în vedere faptul că dealerul din Galați a fost primul sediu deschis în afară de cel din București în 1997, iar din 2007 planul de a avea o locație nouă a fost de multe ori amânat. Galați se potrivește foarte bine în strategia noastră de a oferi o dimensiune multibrand pentru distribuția de vehicule comerciale, cum facem deja din 2022 în Brașov și Focșani și vom face până la sfârșitul anului și în Deva și Constanta. Obiectivele noastre rămân să oferim servicii competitive și produse la cel mai înalt nivel. O dimensiune multibrand în operațiunile noastre de vânzări ne va da ocazia să accelerăm în performanța locală și să menținem cea mai înaltă calitate și standarde în investiții, în beneficiul clienților noștri. Abia aștept să dezvoltăm noi oportunități ce reies din sinergiile operațiunilor găzduite de acest centru”, a spus Stefano Albarosa.

Iar Andrei Gagea a adăugat că „experiența de circa 28 de ani și dăruirea lui Stefano și a echipei lui în proiectele comune ne fac să fim încrezători în rezultatele foarte bune care vor veni în etapele următoare”.

Articole similare