Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FedEx va închide 29 de unități de transport de marfă în SUA

La începutul lunii aprilie, FedEx a anunțat o restructurare internă majoră, care include integrarea companiilor sale operaționale Express, Ground și Services în Federal Express Corporation. Din acest anunț a fost exclusă FedEx Freight, care efectuează transporturi terestre. Însă această companie nu este neatinsă de programul de reducere a costurilor, deoarece pe 1 mai, compania multinațională a anunțat închiderea a 29 de unități Freight din Statele Unite până pe 13 august, în vederea consolidării operațiunilor pe alte platforme.

Acest lucru va duce la o reducere de personal, pe care compania nu a cuantificat-o încă, de la sfârșitul lunii mai. Isabel Rollison, șefa departamentului Global Public Affairs and Advocacy al FedEx, a declarat că această reducere va fi o „ajustare temporară”, precizând că toți lucrătorii concediați vor fi reangajați până pe 25 august. FedEx vrea să încheie procesul de restructurare până în iunie 2024, cu scopul de a reduce costurile cu 4 miliarde de dolari.

Compania multinațională se confruntă cu o reducere a cererii de transport. În trimestrul care s-a încheiat pe 28 februarie anul acesta, veniturile FedEx au scăzut cu 3% față de aceeași perioadă a anului precedent, din cauza unei scăderi de 12% a livrărilor medii zilnice. Cu toate acestea, reducerea costurilor a dus la o creștere cu 15% a profitului operațional.

Articole similare

Ad