Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scania se alatura primului convoi transfrontalier de camioane semi-autonome din lume

Pe 29 martie, trei camioane Scania se vor alatura plutonului de vehicule semi-autonome in cadrul primei initiative transfrontaliere din lume cu camioane inteligente. Astfel, la finalul acestei luni, cele trei camioane vor pleca in convoi din Sodertalje, Suedia, cu destinatia Rotterdam, Olanda.
Proiectul „European Truck Platooning Challenge“ este organizat de Olanda, ca parte a presedintiei UE, si favorizeaza cooperarea europeana intre producatorii de camioane, furnizorii de servicii de logistica, operatorii rutieri, autoritatile rutiere si de omologare a vehiculelor, institutele de cercetare si guverne.
 

Scopul este de a putea dezvolta mai rapid astfel de camioane care sa circule in convoi, precum si de a armoniza legislatia la nivel european. Acest tip de pluton poate contribui la cresterea sigurantei rutiere si la reducerea consumul de carburant si a emisiilor de dioxid de carbon pe distante lungi. Sase producatoi europeni de camioane sunt implicati in proiectul sutinut de ACEA (DAF Trucks, Daimler Trucks, Iveco, MAN Truck&Bus, Scania si Volvo Group), care se deruleaza in perioada 29 martie – 6 aprilie 2016.
„European Truck Platooning Challenge este o excelenta oportunitate pentru noi pentru a creste gradul de constientizare atat in Suedia, cat si Europa pentru avantajele majore oferite de vehiculele care circula in convoi in realizarea unor operatiuni de transport mai eficiente si pentru imbunatatirea fluxurilor de trafic. De asemenea, speram sa crestem nivelul de intelegere asupra faptului ca trebuie sa avem standarde comune pentru diferite sisteme de suport si ca trebuie sa armonizam legislatia la nivel european“, a declarat Jonas Hofstedt, Head of Powertrain Development la Scania.

Articole similare

Ad