Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

T-motion, solutia Toyota pentru manipulari individualizate

Manipularea marfurilor se face in mod obisnuit pe paleti conventionali, cu ajutorul stivuitoarelor cu furci. Toyota a identificat insa o solutie diferita, mai ales ca in multe operatiuni logistice este nevoie de o manipulare individuala a obiectelor, ca in cazul picking-ului (e-commerce este o aplicatie curenta), sau al productiei (unde se aplica principiul logisticii just-in-time) – reducand efortul uman, crescand siguranta si economisind timp si bani.
 

Toyota a dezvoltat o gama de solutii pentru acest tip de aplicatii, cu ajutorul unor unitati tractoare in locul stivuitoarelor cu furci, cu numele T-motion. Conceptul este bazat pe o gama larga de moduri de transport adaptate la nevoile clientilor inclusiv unitati tractoare, de la cele simple, operate de oameni, pana la cele pentru distante lungi, cu capacitate de 49 t. Gama totala cuprinde familia BT Movit pentru operatiuni interne si modelele Toyota Tracto cu anvelope pneumatice, potrivite si pentru operatiuni exterioare.
Conceptul T-motion permite de asemenea conducerea automata si cu telecomanda, ideala pentru picking, deoarece ii permite operatorului sa se concentreze pe manipularea produselor si nu pe condusul repetitiv. Alte aplicatii non-industriale includ si alte tipuri de unitati tractoare si mijloace de transport pentru sarcini usoare, care pot lucra cu usurinta in birouri sau spatii comerciale, si modele speciale pentru sectorul industrial.

Articole similare

Ad