Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inspectia Muncii a aplicat amenzi de aproximativ 280.000 de euro

Inspectia Muncii a desfasurat in perioada 25 – 29 aprilie 2016 actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 273.772 de euro, adica 1.204.600 de lei. Au fost depistate 113 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 35 erau din judetul Cluj.
In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 750.900 de lei din care 271.000 de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 8 propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati 291 de angajatori.
 

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 453.700 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 43 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca.
Inspectorii de munca au dispus 5 opriri de echipamente si sistarea activitatii la un loc de munca. ”Preocuparea noastra principala este pentru caracterul preventiv al actului de control si incercam prin activitatea din domeniile de competenta sa asiguram un mediu de munca sigur si sanatos. Nu functionam dupa un plan de amenzi prestabilit, sanctiunile contraventionale sunt aplicate conform legii si ne concentram pe impactul actiunilor de sustinere eficienta a securitatii si sanatatii in munca prin politici comune si implicare a tuturor celor responsabili. In acelasi timp urmarim cresterea gradului de constientizare a angajatorilor si salariatilor cu privire la necesitatea muncii legale.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Articole similare

Ad