Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

După un deceniu de litigii, BAG rambursează banii plătiți în plus din ultimii ani

Cazul se referă la taxele de drum plătite în Germania între 2017 și 2021. Curtea administrativă superioară din Münster a confirmat că există 3,9% de rambursat și cazurile ar fi putut fi încheiate în februarie, dar mulți au preferat să aștepte 6 luni pentru a obține o rambursare de 5,8% din taxă, deoarece expertul judiciar trebuie să arate cât li se cuvine transportatorilor.

Expertul va arăta că transportatorii au dreptul la o sumă mai mare și, prin urmare, merită să aștepte 6 luni pentru verdict. Firma de avocatură Hausfeld, care îi reprezintă  pe transportatori, avertizează că transportatorii vor trebui să aștepte pentru rambursare, deoarece BAG are o capacitate limitată. În întreaga Europa, 30.000 de companii solicită rambursarea banilor în plus plătiţi pentru taxele de drum. Doar din Polonia sunt câteva mii de companii.

Curtea Administrativă Superioară din Renania-Westfalia a decis că toate taxele de drum plătite în plus (în total 8,59%) pot fi majorate cu o dobândă de 5%. În cazurile de taxe de drum plătite până în 2017, transportatorii primesc deja plăți, iar unii au primit câte un sfert de milion de euro.

Reamintim că Republica Federală Germania a inclus costurile poliției rutiere în calculul taxei de drum, deși acest lucru nu este permis de legislația europeană. În această situație, o companie de transport poloneză a depus la Tribunalul Administrativ din Köln cereri de rambursare a taxelor de drum percepute în mod necuvenit de Republica Federală Germania, între 1 ianuarie 2010 și 18 iulie 2011, în valoare totală de 12.420,53 euro. Cazul trenează din 2013, când un grup de companii de transport a încredințat firmei de avocatură din Cracovia și avocatului Martin Pfnur reprezentarea în cazul rambursării sumelor de bani plătite. Şi la sfârșitul lui octombrie 2020 Curtea de Justiție a Uniunii Europene a pronunțat verdictul privind colectarea incorectă a taxelor de drum în Germania.

Articole similare

Ad