Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Van Hool lanseaza primul trambus Exqui.City 100% electric

Van Hool va prezenta primul trambus Exqui.City 100% electric in premiera la targul de transport public de la Paris, care va avea loc la jumatatea lui iunie a.c. Vehiculul are 18,61 m lungime si poate transporta 107 pasageri. Doua Exqui.City vor fi livrate vara aceasta catre Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein GmbH (VHH), o companie de transport public local din Hamburg (Germania).
 

Trambusul Exqui.City are la baza o platforma multi-propulsoare, la fel ca troleibuzele, autobuzele hibride, pe celule de hidrogen sau baterii. De altfel, clientul poate opta pentru orice sistem de propulsie, in functie de necesitati si de tipul aplicatiei, precum si de infrastructura de care dispune.
Vehiculul este echipat cu baterie li’ion avand capacitatea de 215 kWh, ce confera o autonomie de 120 km. Aceasta alimenteaza doua motoare centrale electrice Siemens, fiecare avand 160 kWh. Bateria este montata pe acoperis si poate fi incarcata conductiv in doua sensuri, de la un pantograf extern, instalat in terminal. Procesul de incarcare dureaza doar zece minute. Varianta alternativa este alimentarea prin cablu de la o sursa de putere, in afara programului de operare (de regula pe timp de noapte). Incarcarea completa a bateriei de la 0 la 100% se face in patru ore.
De la prezentarea conceptului Exqui.City, in urma cu cinci ani, si pana in prezent, Van Hool a livrat 109 trambus-uri, avand intre 18 si 24 m lungime (articulate si dublu-articulate), catre opt orase europene din Franta, Italia, Spania, Elvetia, Suedia, Norvegia si Luxemburg. Pe linia de productie de la Koningshooikt mai sunt in fabricatie alte 52 de unitati, care vor ajunge in Austria, Marea Britanie si Germania.

Articole similare

Ad