Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Indicele kilometrilor parcurși de camioane pe drumurile germane cu taxă a crescut în mai

Kilometrajul camioanelor cu taxă cu cel puțin patru axe pe autostrăzile federale a crescut cu 1,6% în mai 2023 față de aprilie 2023, ajustat în funcție de efectele calendaristice și sezoniere. După cum raportează în continuare Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM) și Oficiul Federal de Statistică (Destatis), indicele de performanță al camioanelor cu taxă de drumuri, ajustat calendaristic, a fost cu 1,2% mai mic decât în aceeași lună a anului precedent – mai 2022.

Legătura dintre traficul de camioane și dezvoltarea economică

Kilometrajul camioanelor pe autostrăzi oferă indicii timpurii ale activității economice actuale din industrie. Activitatea economică generează și necesită performanță în domeniul transporturilor. Prin urmare, există o corelație clară între indicele de performanță al taxei de drum pentru camioane și indicii activității economice, în special indicele de producție în sectorul manufacturier.

Astfel, indicele de performanță a taxei de drum pentru camioane oferă o aproximare aproximativă a evoluției producției industriale. Deoarece este disponibil cu aproximativ o lună mai devreme decât indicele de producție, acesta este potrivit ca indicator timpuriu al activității economice. Cu toate acestea, nu este posibilă o defalcare pe sectoare economice.

Valorile zilnice pentru indicele de performanță a drumurilor cu taxă pentru autovehicule sunt disponibile aici.

Articole similare

Ad