Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Finalizarea noii autostrăzi poloneze se apropie

O nouă autostradă va fi inaugurată în Polonia în această toamnă, care va avea o importanță sporită și pentru șoferii germani: Autostrada A18, de la granița germană de lângă Cottbus până la orașul polonez Golnice din Silezia Inferioară, în apropiere de Legnica (Liegnitz). De acolo, autostrada A4 îi va duce pe șoferi la Wroclaw.

Călătoria de la Berlin la Wroclaw și în sudul Poloniei va fi mult mai rapidă

Pe partea germană, autostrada 15 duce de la Cottbus până la punctul de trecere a frontierei. Aceasta închide o breșă importantă, și anume pentru traficul dinspre Berlin spre Wroclaw și spre tot sudul Poloniei. Până în prezent, șoferii din capitala germană trebuiau fie să treacă prin Cottbus și apoi să ia drumul lent al drumului polonez DK 18, cunoscut chiar și sub numele de „drumul rușinii” din cauza numeroaselor sale probleme, fie să meargă pe A2 în direcția Poznan și apoi spre sud pe S3 prin Zielona Góra (Grünberg) până la Legnica. O diversiune și mai mare ar fi ruta sudică prin Dresda și de acolo pe A4 spre est, spre Wroclaw.

94% din lucrări au fost deja finalizate Noul tronson de pe partea poloneză va avea o lungime de 70 km. Acesta va fi paralel cu drumul național existent DK 18. O secțiune de 20 km din noua autostradă a fost deja deschisă circulației în toamna anului trecut. Până la începutul lunii iunie 2023, 94% din lucrări au fost deja finalizate. O deschidere în septembrie sau octombrie este considerată probabilă. Cei 345 km dintre Berlin și Wroclaw vor putea fi parcurși atunci, în mod normal, în cel puțin o oră mai puțin timp de condus.

Articole similare

Ad