Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COMBi-Cube și Combi-CB70E electrifică manipularea mărfurilor grele

Combilift a lansat modelele electrice de stivuitoare COMBi-Cube și Combi-CB70E, primele dintre cele cinci produse noi planificate să marcheze aniversarea a 25 de ani de activitate în 2023. Producătorul irlandez rămâne fidel filosofiei sale de a construi echipamente multidirecționale, adaptate unei plaje mari de aplicații, care au capacitatea de a manipula sarcini grele chiar și în configurația cu sistem de propulsie electrică.

Stivuitorul electric COMBi-Cube, lansat în aprilie 2023 la Salonul Internațional de Intralogistică LogiMAT, încorporează o serie de caracteristici tehnologice și de design care nu numai că îmbunătățesc procedurile de manipulare, dar oferă și un nivel ridicat de confort pentru operator.

Noua culoare vibrantă, Combi-verde, marchează tocmai nivelul ridicat de siguranță al echipamentului, deoarece utilajele vor fi ușor vizibile în mediul lor operațional. În afară de optică, în dezvoltarea noului model s-a pus accent pe o serie de caracteristici ergonomice. Astfel, poziția șoferului în centrul cabinei oferă spațiu generos și o vizibilitate excelentă de jur împrejur. Unghiul coloanei de direcție telescopice poate fi reglat, iar scaunul Grammer MSG65, combinat cu suporturi hidraulice în cabină, garantează o călătorie confortabilă. Pe suspensia scaunului este montată o cotieră reglabilă, care încorporează un joystick multifuncțional și un ecran tactil color LCD.

Direcția dinamică 360 unică a lui Combilift, care permite schimbarea directă fără întreruperi în timpul mișcării, poate fi integrată în Combi-CUBE ca echipare opțională, făcându-l cel mai manevrabil stivuitor contrabalansat de pe piață. Alte caracteristici notabile sunt roata mare din spate și anvelopele de cauciuc pe toate cele trei roți. Aceasta înseamnă că, spre deosebire de anumite alte mărci de utilaje electrice multidirecționale, acest model nu se limitează la utilizarea pe podele super plate și este foarte potrivit atât pentru lucrul la interior, cât și la exterior.

Pentru înlocuirea mai rapidă a bateriei în timpul schimburilor grele, sunt furnizate două baterii noi, ușor de schimbat (copyright de proiectare generală 015019216-0001).

Combi-CB70E, pentru încărcături de până la 7 t

Combi-CB70E și-a făcut ieșirea la rampă, luna trecută, cu ocazia salonului dedicat industriei de prelucrare a lemnului de la Hanovra. Având o capacitate de ridicare de 7.000 kg, utilajul este o nouă completare a gamei în continuă creștere de echipamente electrice a producătorului irlandez, care oferă performanțe foarte bune în exploatare, ergonomie, dar și o autonomie extinsă a bateriei. Utilajul, care este furnizat în aceeași culoare Combi-verde, se mândrește cu distincția de a fi cel mai scurt stivuitor cu contragreutate de pe piață, cu capacitate de manipulare de 7 t. Acesta beneficiază de funcție de deplasare multidirecțională, ce permite manevrarea cu ușurință a încărcăturilor lungi și/sau voluminoase.

Caracteristicile de design încorporate în Combi-CB70E sunt anvelopele mari, super-elastice, și ampatamentul compact. Operatorul beneficiază de tot confortul la lucru, grație coloanei de direcție basculabile, direcției hidraulice și scaunului Grammer MSG65. Noua funcție Auto Swivel a scaunului este disponibilă opțional. Odată cuplată, aceasta permite rotirea automată a scaunului și a cotierei cu 15O la dreapta sau la stânga, pentru a se alinia cu direcția de deplasare selectată de operator, reducând efortul șoferului în special atunci când se deplasează în marșarier (Cerere în curs de brevet nr. 2305983.5).

Combi-CB70E dispune, de asemenea, de tracțiune electrică independentă, patentată internațional de Combilift și premiată Red Dot, care oferă tuturor roților motrice din față și din spate control 100% al tracțiunii. Acest lucru anulează necesitatea blocării diferențialului pe suprafețele alunecoase și reduce semnificativ tendința de răsucire a încărcăturii atunci când echipamentul se deplasează în lateral. Fiecare unitate electrică include sistem de parcare și frânare dinamică regenerativă pentru eficiență energetică.

Tehnologia de ultimă generație, durata extinsă a bateriei și ergonomia excepțională, combinate cu toate avantajele gamei Combi-CB, fac din noul model cel mai puternic stivuitor electric multidirecțional compact de până acum.

Combilift este reprezentat exclusiv pe piața românească de Wylze Logistic.

Articole similare

Ad