Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un camion jefuit la fiecare 20 de minute în parcare

În medie, unui camion îi este jefuită încărcătura la fiecare 20 de minute în Germania, potrivit calculelor Grupului de lucru pentru prevenirea furturilor în transportul de marfă și logistică, din care face parte asociația transportatorilor rutieri germani, BGL. Potrivit studiului, valoarea bunurilor furate se ridică la aproximativ 1,3 miliarde de euro pe an.

9 milioane de euro furați din camioane într-o singură lună

Acest lucru provoacă pagube în valoare de miliarde de euro, ceea ce este greu de suportat de industria transporturilor: doar în februarie 2023, în zona economică EMEA, au fost furate bunuri în valoare de aproape 9 miliarde de euro în timpul transportului.

Acest lucru reprezintă cu 80% mai mult decât în aceeași lună a anului trecut, potrivit Asociației pentru Protecția Bunurilor Transportate (TAPA), o asociație internațională de securitate în domeniul transporturilor. Potrivit raportului, numărul de cazuri a crescut dramatic în 29 de țări din regiunea EMEA în lunile februarie și martie ale acestui an.

Nici Germania nu este scutită de acest lucru. Prin urmare, companiile de transport trebuie să ia măsuri de precauție adecvate pentru a contracara evoluțiile.

Locurile de parcare încă nesigure pentru camioane constituie „scena” infracțiunilor

Locurile de parcare insuficient securizate fac jocul infractorilor. Încuietorile de securitate adesea nu îi opresc pe hoți și, de obicei, o tăietură rapidă a prelatei este suficientă. Pentru companiile de transport rutier, aceste furturi pot însemna adesea pierderea unui client sau daune imense pentru reputație.

Managerii de flote nu ar putea evita să ia măsuri și să protejeze mai bine șoferii și încărcătura. Cu toate acestea, multe companii de transport încă nu cunosc unele opțiuni, cum ar fi faptul că în multe zone există parcări securizate, care pot minimiza o parte din riscuri. Shell Truck Parking Service, Travis Road Services, Bosch Secure Truck Parking sau TruckparkingEuropa, de exemplu, oferă rețele de parcări pentru camioane cu locuri securizate pentru Germania, Austria și Europa. Aceste locuri de parcare sunt împrejmuite și iluminate, iar majoritatea sunt supravegheate video.

Articole similare

Ad