Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Michelin achiziționează Flex Composite Group (FCG)

  • Foto: Michelin

Michelin, împreună cu IDI, au anunțat că au ajuns la un acord privind termenii prin care Michelin va achiziționa 100% din Flex Composite Group (FCG) pentru o valoare de 700 de milioane de euro.

FCG este un lider european în producția de țesături și folii tehnice cu aplicații în piețe extrem de tehnice, cum ar fi cea navală, automobilele de lux și vehiculele electrice, sport sau de construcții. De asemenea, FCG stăpânește o gamă largă de soluții compozite din polimeri, adiacente celor deja dezvoltate de Michelin. Compania are 400 de angajați și activează, în principal, în Europa, pe piețe în creștere rapidă, cu o dinamică puternică a cererii, care se adresează clienților de înaltă clasă.

În 2022, FCG a înregistrat venituri de 202 milioane de euro, iar în perioada 2015-2022 a avut o creștere organică medie de 11% și o marjă EBITDA cuprinsă între 25% și 30%.

Acordul se încadrează perfect cu strategia Michelin in Motion 2030 și va permite creștere activităților sale în domeniul compozitelor polimerice în domenii adiacente, valorificând capacitățile de inovare și cercetare și dezvoltare de neegalat.

În același timp, tranzacția va debloca sinergii profunde de inovare într-o gamă largă de produse și aplicații, îmbunătățind și mai mult amprenta ecologică a FCG.

„Suntem foarte încântați să urăm un călduros bun venit echipelor FCG în cadrul Grupului nostru pentru a crea un lider recunoscut în domeniul țesăturilor și filmelor tehnice de înaltă tehnologie. Această operațiune se bazează pe ce este mai bun din ambele companii, în special, pe expertiza noastră comună în domeniul soluțiilor compozite din polimeri. Ne propunem să generăm sinergii și să împingem înapoi frontierele inovației de înaltă tehnologie într-o gamă largă de produse și aplicații noi. Această achiziție reprezintă o etapă importantă în strategia noastră de poziționare a Grupului ca jucător cheie în domeniul soluțiilor compozite din polimeri dincolo de mobilitate.”,

a precizat Florent Menegaux, CEO Michelin.

Veniturile Michelin ar urma să crească cu aproximativ 20%, datorită achiziției FCG, astfel accelerând profilul de creștere al acestei activități.

La nivel de grup, tranzacția ar avea un efect de creștere a marjei EBIT pentru Michelin și pentru segmentul de specialitate din care va face parte cu o generare de numerar și un impact pozitiv asupra EPS.

Totodată, compania estimează că tranzacția va fi încheiată până la sfârșitul trimestrului al III-lea al acestui 2023, sub rezerva ajustărilor obișnuite la încheierea tranzacției și a obținerii aprobărilor de control al fuziunii în jurisdicțiile relevante.

„În ultimii ani, FCG s-a bucurat de o creștere foarte substanțială a activității sale. Acest succes se datorează unui număr de factori cheie: o expertiză recunoscută în domeniul materialelor compozite și al foliilor, o capacitate de inovare și o dorință puternică de a îmbunătăți constant serviciile oferite clienților săi. Împreună cu Michelin, FCG va putea să își sporească capacitatea de inovare, acțiunile de reducere a amprentei sale asupra mediului și să ofere clienților săi materiale mai durabile.”,

a adăugat Emmanuel Capriglione, director general al FCG.

Articole similare

Ad