Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DPD Romania si-a sporit livrarile si in tara, si in strainatate

Potrivit informatiilor DPD Romania, romanii au trimis in strainatate de la inceputul anului cu 30% mai multe colete fata de aceeasi perioada din 2015, cele mai multe fiind catre Ungaria (peste 22,5% din livrarile internationale ale companiei), Germania (aproape 14%), Marea Britanie si Italia (fiecare cu circa 7%) si Franta (peste 5 din total). Avand in vedere aceste rezultate, DPD estimeaza ca volumul pachetelor expediate peste hotare va creste cu cel putin o treime la nivelul intregului an, comparativ cu 2015, iar ponderile reprezentate de statele de destinatie se vor mentine.
 

Locuitorii din regiunea Bucuresti-Ilfov trimit cele mai multe colete in strainatate, circa 73,5% din totalul livrarilor internationale ale DPD Romania, ei fiind urmasi de clujeni, cu aproximativ 6,5%, timisoreni, cu peste 2,5%, ieseni, cu 1,8% din total, si brasoveni, cu circa 1,4%.
Coletele expediate de romani in strainatate cantaresc, in medie, 9 kg, iar cele mai multe exporturi facute de persoanele fizice constituie obiecte personale. Dar circa 65% dintre coletele au fost generate de companii din sfera B2B, iar restul de jucatori din sectorul B2C.
„Tot mai multi romani au ales sa trimita colete in afara tarii prin DPD Romania, iar asta s-a reflectat in cresterea cu 30% a livrarilor internationale. In aceeasi perioada am inregistrat si o majorare cu circa 25% a livrarilor pe plan intern. Insa volumele cele mai insemnate la nivel international sunt la finele anului, in preajma sarbatorilor de iarna: avansul incepe de Black Friday, iar varful expeditiilor se inregistreaza de Craciun, cand foarte multi romani trimit cadouri celor de peste hotare, astfel ca volumul livrarilor internationale creste in decembrie cu 35-40% fata de restul anului”, declara Lucian Aldescu, CEO DPD Romania.

Articole similare

Ad