Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VARTA® PROMOTIVE AGM MENȚINE ÎN FUNCȚIUNE SISTEMUL DE AER CONDIŢIONAT ÎN STAŢIONARE.

Indiferent de marfa transportată, verile lungi şi toride sunt cele care solicită cel mai mult bateria unui camion. Clarios, liderul pieței globale de soluții avansate de stocare a energiei, a creat VARTA ProMotive AGM special ca să funcționeze în astfel de condiții extreme. Tehnologia specială a acestei baterii de camion o face să fie mai fiabilă și mai rezistentă decât bateriile convenționale, astfel încât să funcționeze la parametri optimi de performanță chiar şi în verile fierbinți.

Menține răcoarea atunci când totul se încinge

Autotrasporti Bilibio este o companie de transport prezentă de mulţi ani în transportul internaţional. De multe ori, şoferii sunt nevoiţi să aştepte ore în şir la platformele de descărcare a mărfii. Iar în zilele toride de vară, sistemul de climatizare pentru staționare funcționează la putere maximă în tot acest timp, fără ca bateria să poată fi reîncărcată. Dacă sunt echipate cu baterii standard, de multe ori camioanele nu mai pornesc după pauză, ceea ce atrage după sine timpi de staţionare inutili şi, implicit, costuri în plus.

Fie că a fost integrat de la început sau instalat ulterior, sistemul de aer condiţionat pentru parcare este unul dintre cei mai mari consumatori de energie când motorul este oprit. Dacă bateria nu a fost încărcată complet, șoferul se poate confrunta cu probleme mari dimineaţa, deoarece nivelul de încărcare al bateriei trebuie să fie de minimum 20% pentru ca motorul să pornească. Iar în nopţile de vară, dacă sistemul de climatizare merge continuu până dimineaţa, bateria se poate descărca până la nivelul critic de 80% din capacitatea disponibilă.

Camionul, o a doua casă

Dar cooler-ele pentru staționare, mari consumatoare de energie, nu sunt singura grijă a lui Bilibio: “Pentru a putea angaja șoferi, trebuie să le oferi cele mai bune camioane noi, deoarece camionul este a doua lor casă.” Prin urmare, el și-a echipat flota de camioane cu numeroase funcții de confort și divertisment, care fac viața mai plăcută pe drum: televizoare, frigidere, Wi-Fi – și, desigur, aer condiționat și încălzire în cabină pentru staţionare. “Camioanele noastre de ultimă generație au multe funcții de confort, cu consum mare de energie. Ca urmare, bateriile trebuie reîncărcate mai des pentru a evita riscul de defecțiuni. Aceasta este o mare problemă pentru noi”, spune managerul flotei.

VARTA ProMotive AGM oferă o capacitate de pornire imbatabilă în orice condiții

Numărul tot mai mare de funcții de confort și siguranță instalate pe camioane epuizează bateria. Bateria se descarcă profund în timpul pauzelor sau peste noapte, iar dimineața trebuie să asigure pornirea camionului. Condiţiile de climă sunt la fel de importante: temperatura exterioară de +20°C este optimă pentru bateria de camion.

Dar vara, temperatura urcă frecvent la peste +30°C. Temperaturile ridicate determină descărcarea suplimentară și îmbătrânirea mai rapidă a bateriei. Pentru a rezolva problema consumatorilor mari de energie și influența mediului, VARTA a colaborat îndeaproape cu cei mai importanți producători de camioane pentru a crea bateria ProMotive AGM. Bateria convențională își atinge rapid limitele și se deteriorează, din cauza descompunerii materialului activ, esențial pentru capacitatea sa. În schimb, tehnologia AGM poate rezista la mai multe cicluri de încărcare și mai profunde comparativ cu o baterie convențională, grație design-ului unic al celulelor, construcției brevetate a grilei PowerFrame® și amestecului special pentru materialul activ. De aici rezultă și capacitatea excelentă de pornire, chiar și la temperaturi ridicate.

Fabio Bilibio confirmă: “În astfel de situații, este extrem de util să ai o baterie pe care să te poți baza pentru pornire, dar care să asigure și energia necesară pentru toate funcțiile importante care au nevoie de electricitate. De când am instalat baterii AGM pe camioanele noastre, problemele de pornire și nevoia de reîncărcare frecventă sunt de domeniul trecutului.”

Ce este VARTA ProMotive AGM?

AGM este prescurtarea de la Absorbent Glass Mat, adică fibră de sticlă absorbantă. Fibra de sticlă absoarbe electrolitul, împiedicând scăderea capacității cauzată de stratificarea electrolitului. De asemenea, crește stabilitatea ciclurilor de încărcare-descărcare ale bateriei, care este astfel mai rezistentă la căldură și la temperaturi negative extreme decât orice altă tehnologie de baterie de pe piață. Pentru că acidul este fixat în separatoarele plăcilor, sistemul de gestionare a energiei împreună cu senzorul bateriei, instalat în camion, pot stabili cu precizie starea de funcționare și de încărcare a bateriei, pe toată durata de viață a bateriei și pot gestiona energia cu exactitate. Bateriile convenționale de pe camioanele moderne au o durată de viață de aproximativ 6 luni. Trebuie încărcate la fiecare 3 săptămâni și se descarcă în maximum 4 ore. Bateria VARTA ProMotive AGM este mult mai puternică. Funcționează până la 12 ore și nu are nevoie de reîncărcare. Datorită tehnologiei sale avansate, bateria AGM are o durată de viață de 2 ani și chiar mai mult.

VARTA Fleet Program: legătura directă cu producătorul

Complexitatea tot mai mare a camioanelor moderne reprezintă o provocare majoră pentru companiile de transport. Pentru a ne asigura că flotele fac față cu brio acestor schimbări, la VARTA am creat nu doar un produs fiabil, pregătit pentru viitor, sub forma bateriei AGM, ci și serviciul de asistență pentru flote, VARTA Fleet Program. Principala caracteristică a acestui program este că le oferă managerilor de flote legătura directă cu producătorul și consultanță tehnică.

După înregistrarea gratuită pe site-ul www.varta-automotive.ro, membrii primesc sfaturi personalizate pentru flota lor, recomandări privind strategia de achiziție, informații despre cele mai noi tehnologii și tendințe, răspunsuri la întrebări legate de managementul bateriilor, posibilități de analiză și optimizare a performanței bateriei și multe altele.

Clarios România

Str. Ghe. Țițeica 121C, et 6, sect 2

020295 Bucuresti, Romania

www.varta-automotive.ro

Articole similare