Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piața tehnologiilor pentru vehicule conectate din regiunea APAC va înregistra un CAGR de 4,9% în perioada 2021-2026, prognozează GlobalData

Regiunea Asia-Pacific (APAC) va fi martora unei revoluții în industria auto, pe măsură ce vehiculele conectate continuă să ia amploare și să remodeleze modul în care oamenii călătoresc. Datorită progreselor tehnologice, sprijinului politic și evoluției preferințelor consumatorilor, perspectivele vehiculelor conectate din regiune par extrem de promițătoare. În acest context, se preconizează că piața tehnologiilor pentru vehicule conectate din APAC va ajunge la 34,4 milioane până în 2026, înregistrând o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 4,9% în perioada 2021-2026, potrivit GlobalData, o companie lider în domeniul datelor și analizelor.

Potrivit GlobalData, se anticipează că piața vehiculelor conectate din APAC va fi stimulată de creșterea cererii de funcții digitale în automobile, în special în țările în curs de dezvoltare precum China și India.

„În prezent, această piață este în curs de dezvoltare. Vehiculele conectate, cunoscute și sub numele de mașini inteligente sau sisteme de transport inteligente, sunt echipate cu tehnologii avansate de comunicare și conectivitate care le permit să interacționeze cu alte vehicule, cu infrastructura și cu rețelele externe. Aceste vehicule oferă o gamă largă de beneficii, inclusiv caracteristici de siguranță îmbunătățite, o mai bună gestionare a traficului, un consum redus de combustibil și o experiență de conducere mai captivantă”, declară Lucy Tripathi, analist senior în domeniul auto la GlobalData.

Datorită parteneriatelor dintre companiile de top din domeniul automobilelor conectate și adoptării pe scară largă a rețelei 5G pentru automobilele conectate, se preconizează că piața automobilelor conectate din regiune va crește exponențial. În mai 2023, Nvidia și MediaTek au colaborat în domeniul tehnologiei pentru mașini conectate.

În mod similar, în februarie 2021, jucători mari precum Ford și Google au lansat Team Upshift, un parteneriat de 6 ani destinat să avanseze inovația în domeniul vehiculelor și oportunitățile bazate pe date.

„Conectivitatea vehiculelor ar putea ajuta producătorii de echipamente originale (OEM) să reducă costurile de garanție, să accelereze răspunsul la defecțiunile produselor și să îmbunătățească raportul semnal-zgomot al codurilor de defecțiune. O mai bună accesibilitate a datelor poate oferi, de asemenea, informații îmbunătățite privind fiabilitatea furnizorilor, ajutând producătorii de echipamente originale să aleagă partenerii ideali pentru cerințele lor. La rândul lor, furnizorii pot fi capabili să reducă termenele de execuție și să profite de lanțuri de aprovizionare mai bine planificate”.

Pentru proprietarii de flote, conectivitatea face posibilă monitorizarea stării de sănătate a flotei până la nivelul numărului de identificare a vehiculului (VIN) pentru a anticipa mai bine defecțiunile iminente. În plus, aceasta poate scurta durata defecțiunilor și poate îmbunătăți gestionarea întreținerii.

„O conectivitate sporită poate permite, de asemenea, reprezentanțelor să automatizeze programarea reparațiilor, să facă proiecții mai precise ale reparațiilor înainte ca un vehicul să fie adus în service și să aibă o mai bună vizibilitate asupra disponibilității pieselor și a problemelor de calitate, toate acestea putând spori satisfacția clienților. Conectivitatea oferă datele și infrastructura de implicare pentru a permite un portal mult mai personalizat și mai informativ care oferă servicii, valoare și, în cele din urmă, o ofertă mai puternică pentru loialitatea unui client. Din păcate, conectivitatea deschide, de asemenea, ușa pentru potențiale provocări de securitate sub forma atacurilor cibernetice.”

Articole similare

Ad