Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bilanț Polach la aniversarea a 30 de ani de activitate: 3 linii de business și o filială în Germania.

De la înființarea sa ca afacere de familie, în urmă cu 30 de ani, Polach și-a diversificat activitatea de transport, adăugând, de-a lungul timpului, şi alte linii de business: logistică, stații de carburant, HoReCa, agricultură.

Polach Logistics & Transport,principala companie din grup,oferă soluții logistice cu o flotă auto proprie (110 autotractoare Volvo și Mercedes și 141 semiremorci Schmitz si Krone). Compania dispune de service propriu de camioane și deține un garaj propriu cu hală logistică în localitatea Turnu din județul Arad. Polach Logistics & Transport a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 83.854.519 RON și o creștere a profitului cu 29,4% față de 2021, an în care contextul pandemic a impactat masiv industria transporturilor. Pentru 2023 estimările indică o creștere de 7% a cifrei de afaceri, ca urmare a extinderii flotei auto și a contractelor noi. 

Dezvoltare pas cu pas

Polach Impex a început activitatea în 1993 ca firmă de transport național de mărfuri cu două camionete, conduse de fondatorul afacerii și mai apoi de fiul său, ajungând de la distribuție națională cu doar 2 camionete și 2 angajați în 1993, la distribuție în Europa, cu peste 250 de vehicule și peste 190 de angajați, la nivel de grup, în 2023.

Calitatea serviciilor furnizate de Polach Logistics & Transport este recunoscută la nivel național și internațional, compania aflându-se în top trei firme ale județului Arad în domeniul său de activitate, după clasamentul realizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad. 

Aniversăm cu mândrie, un parcurs de 30 de ani de perfecționare continuă (…). Suntem mândri de echipa de profesioniști talentați, pe care am format-o în timp, contribuind semnificativ la dezvoltarea competențelor și la creșterea nivelului de expertiză în domeniile în care activăm. O altă realizare notabilă, construită zi de zi, în cei 30 de ani, este dată de relațiile solide și de lungă durată, clădite împreună cu clienții, pentru care am devenit partenerul de încredere în dezvoltarea afacerilor. Cum am reușit? Oferind servicii de cea mai înaltă calitate pe termen lung”, declară Diana Covaci, Administrator Polach Group.

Ajungând la această bornă aniversară de 30 de ani, reflectăm asupra parcursului nostru în domeniul transporturilor și ne bucurăm de succes. Cu o flotă auto extinsă  asigurăm  distribuția de bunuri în Europa de Vest și de Est, la cererea clienților, printr-un sistem de rute prestabilite: Europa de Vest – Anglia, Belgia, Olanda, Suedia, Germania, Austria, Elveția, Franța, Spania, Portugalia, Italia; Europa de Est – Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia. Suntem recunoscători clienților noștri pentru încrederea acordată și parteneriatul lor pe termen lung. De-a lungul anilor, am demonstrat că suntem o alegere de încredere pentru nevoile lor de transport, asigurându-ne că mărfurile lor sunt livrate în siguranță și la timp”, a completat Andrei Covaci, CEO & Founder Polach Group.

Grupul Polach reunește astăzi trei companii.

Polach Logistics & Transport activează în transportul de mărfuri, fiind un specialist al segmentului automotive, dar transportă și profile din oțel, bobine sau cereale.

Începând cu septembrie 2018, Polach Logistics &Transport a deschis un nou depozit în apropierea orașului Nürnberg, oferind o soluție de depozitare pe termen scurt și cross-docking pentru mărfuri generale. Fluxul optimizat al distribuției și preluările zilnice din întreaga Germanie, estul Cehiei și vestul Austriei îi oferă companiei posibilitatea de a livra prețuri competitive pentru grupajele cu destinația Germania-România și retur. 

Polach Impex, prima firmă a grupului înființată în anul 1993, gestionează proiectul A1 Tranzit, care include o stație de carburant modernă, un hotel cu 50 de camere, A1 Bistro-restaurant, hale service și spații de birouri, pe autostrada Arad -Timișoara, proiect realizat în urma unei investiții de 7 milioane de euro. Polach Impex a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de  80.256.530 RON. Pentru 2023 estimările indică o creștere a cifrei de afaceri de 20% și de 15% a profitului urmare a deschiderii în septembrie 2023 a celei de a doua stații de carburanți. Polach Cereals, înființată în 2017, are ca domeniu de activitate cultivarea cerealelor, pe suprafețe de teren aflate în contract de arendă, și oferă servicii de lucrări agricole părților terțe interesate. Polach Cereals a avut o cifră de afaceri de 11.500 RON în 2022, pentru 2023 compania estimând o creștere a acesteia de până la 1.500.000 RON, iar a profitului cu 10%, ca urmare a culturilor de cereale înființate.

Articole similare

Ad