Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Interdicția de depășire pentru camioane din Polonia se traduce în aproape o oră de întârziere la livrare

După o săptămână de aplicare a măsurii de interzicere a depășirii pentru camioane, transportatorii polonezi numără deja pierderile. În unele momente ale zilei camioanele au rămas blocate pe autostrada A4 din Polonia și, în consecință, mulți transportatori nu și-au putut livra marfa conform comenzilor, deoarece planificatorii, expeditorii și dispecerii și-au văzut munca năruită. Din estimarea unor distribuitori, cifra de afaceri săptămânală a scăzut cu câteva sute de euro pe camion. În plus, șoferii nu au putut găsi locuri de parcare pentru repausul de 24 de ore, din cauza aglomerației. 

Măsura de interzicere a depășirii pe autostradă pentru camioane a adus probleme în planificarea rutelor, mai ales pentru că vehiculele circulă cu o viteză medie cu 4 km/h mai mică, ceea ce înseamnă că parcurge cu 36 km mai puțin într-o zi. Teoretic nu este mult, dar, pentru un camion înseamnă mult, deoarece 36 km nu înseamnă numai că autovehiculul va ajunge cu o oră mai târziu la locul de livrare/încărcare, ci, dacă șoferul nu se încadrează cu cursa într-un program zilnic de condus, timpul de întârziere va atinge chiar 10-12 ore, iar șoferul nu ajunge să își facă repausurile în locurile stabilite până acum.

Iar o zi în plus de neutilizare a camionului sau de indisponibilitate costă în jur de 250 de euro, iar cu beneficiile pierdute valoarea se apropie deja de 400 de euro.  Și, cel mai probabil, clienții de transport și expeditorii nu sunt dispuși nici să aștepte mai mult pentru o livrare și nici să plătească mai mult, pentru a acoperi și timpul petrecut în plus pe drum de șofer și de echipamentul de transport. Astfel că interdicția de depășire va afecta oportunitatea livrărilor, vor exista probleme cu planificarea rutelor și va aduce sancțiuni pentru șoferi.

Rămâne de văzut însă dacă politicienii polonezi vor fi dispuși să dea înapoi sau va lăsa piața să își regleze noile mecanisme de absorbție a noilor costuri introduse de restricția de circulație abia implementate.

Articole similare

Ad