Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Joint venture-ul Renault și Geely va provoca pe termen lung jucătorii de top în domeniul tehnologiilor de propulsie

În urma veștii că Grupul Renault și Geely au semnat un acord de asociere în participațiune pentru a lansa o companie de tehnologii pentru trenurile de propulsie, Rupayan Chakraborty, analist în domeniul automobilelor la GlobalData, își prezintă punctul de vedere: „Întrucât industria auto face pași rapizi către vehicule cu emisii reduse, iar motoarele tradiționale se confruntă cu o reducere a cererii, tehnologiile de combustibil sintetic sunt acum la mare căutare. Noul acord dintre Grupul Renault și Geely de a lansa o nouă companie de sisteme de propulsie va fi o lovitură pentru ambele companii pe piața globală a sistemelor de propulsie și a motoarelor pe bază de combustibil sintetic, atunci când noua companie mixtă își va începe activitatea”.

Noua societate mixtă va beneficia de sinergiile proprietăților intelectuale ale ambelor companii în dezvoltarea viitoarelor tehnologii pentru trenurile de propulsie. Deși noua companie se va concentra în principal pe fabricarea motoarelor cu ardere internă (ICE), se așteaptă ca aceasta să impulsioneze noi inovații în domeniul sistemelor de propulsie pentru vehicule hibride și electrice (EV) și va fi pregătită să ofere soluții complete pentru sistemele de propulsie principalilor producători auto de pe trei continente.
Deținerea unui vehicul electric a devenit o nouă modă în întreaga lume, alimentată de interesul sporit al consumatorilor pentru un stil de viață sustenabil și de introducerea unor mașini cu autonomie mai mare. În plus, obiectivele stricte privind emisiile de CO2 stabilite de diverse guverne pentru producătorii de automobile, investițiile crescute în rețelele de încărcare de către o varietate de producători de automobile și companii terțe, precum și un impuls agresiv din partea guvernelor prin programe catalizatoare, cum ar fi subvențiile, toate acestea contribuie la cererea de automobile decarbonizate.

Conform estimărilor GlobalData, piața globală a vehiculelor electrice, inclusiv a vehiculelor electrice cu baterii (BEV) și a vehiculelor hibride (HEV), va ajunge la 103,5 milioane de unități până în 2030, înregistrând o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 3,1% în perioada 2022-30. Având în vedere potențialul de piață al automobilului decarbonizat și piața globală în creștere a vehiculelor electrice, noua companie a Grupului Renault și Geely va reprezenta o provocare directă pentru companiile auto globale precum BYD și Tesla pe termen lung.

Articole similare

Ad