Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CEVA Logistics consolidează automatizarea depozitelor din Olanda cu roboții Exotec Skypod

CEVA Logistics extinde automatizarea depozitelor în cele două depozite ale sale din Venray, Țările de Jos, datorită sistemului Skypod de la Exotec, un specialist în robotică de depozit cu sediul în Franța. Soluția flexibilă de preluare a comenzilor de la marfă la persoană va spori eficiența instalațiilor, iar în timpul sezoanelor de vârf, CEVA se așteaptă să gestioneze volume de trei ori mai mari decât înainte.

Cele două facilități se alătură unei instalații Skypod Exotec existente la facilitatea CEVA din Roosendaal. 57 de roboți Skypod sunt implementați la facilitățile Venray pentru a adăuga automatizarea depozitului pentru clienții CEVA, crescând în cele din urmă atât capacitatea depozitului, cât și flexibilitatea pentru a acoperi perioadele de vârf.

„La CEVA, cultura noastră ne împinge să căutăm soluții inovatoare pentru a ne servi mai bine clienții, iar soluția Skypod oferă o valoare semnificativă în ceea ce privește automatizarea depozitelor. Ca urmare a angajamentului nostru ferm față de Responsive Logistics, clienții noștri au ajuns să se aștepte la un nivel ridicat de servicii, eficiență și agilitate în operațiunile noastre. Implementarea soluției Exotec, printre altele, ne permite să continuăm să creăm valoare alături de clienții noștri”, a declarat Bart Beeks, șeful global al departamentului de logistică contractuală la CEVA Logistics.

Cu sistemul de pregătire a comenzilor Skypod, roboții care se deplasează pe podea pot urca până la 12 m înălțime prin sistemul de rafturi. Soluția complet scalabilă facilitează adăugarea de roboți, stații de preluare sau cutii, permițând CEVA să reacționeze rapid atât la condițiile de piață în schimbare, cât și la creșterea clienților săi, prin creșterea sau reducerea volumului de depozitare al depozitelor.

Pe lângă beneficiile legate de eficiență și capacitate, sustenabilitatea este o parte importantă a strategiei de afaceri a CEVA. Consumul redus de energie al sistemului Skypod contribuie la atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale companiei. Depozitele CEVA din Venray funcționează în întregime cu energie solară, oferind o utilizare neutră din punct de vedere energetic a soluției. Unitățile din Venray și Roosendaal contribuie la operațiunile CEVA cu energie pozitivă în regiunea Benelux, deoarece compania produce mai multă energie decât consumă.„Suntem încântați de colaborarea de succes cu CEVA, mai ales acum, când aceștia implementează, de asemenea, sistemul Skypod în cele două depozite ale lor din Venray. Cu ajutorul sistemului Skypod, suntem capabili să ducem serviciile clienților noștri la următorul nivel. Soluțiile noastre de depozitare scalabile asigură faptul că CEVA și clienții săi se pot extinde fără efort la o capacitate de depozitare mai mare. Un furnizor important de servicii logistice precum CEVA ne oferă informații valoroase din practica sa cu părțile logistice externe, pe care le putem folosi pentru a ne îmbunătăți în continuare serviciile”, a concluzionat Wim Vermeir, Senior Sales Executive, Exotec.

Articole similare

Ad