Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul dispozitiv Telepass EU

UTA anunta lansarea in Romania a dispozitivului Telepass EU, prin care ofera o solutie universala pentru diverse sisteme de taxe de drum. Dispozitivul, conceput initial pentru Italia, poate fi utilizat acum si in alte patru tari care percep taxe de drum pentru autovehicule cu o greutate totala admisa de peste 3,5 tone. In afara de acestea, odata cu utilizarea dispozitivului Telepass EU, nu mai este nevoie utilizarea cardului VIAcard, cu care se pot achita taxele de autostrada in Italia.
 

O caracteristica speciala a dispozitivului Telepass EU este aceea ca poate fi utilizat in Italia, Franta, Spania, Portugalia, dar si in tunelul Liefkenshoek din Belgia. Pe langa inregistrare si decontarea taxelor de autostrada in Italia si Franta, prin intermediul acestui dispozitiv se pot achita si taxele aferente parcarilor monitorizate. Pe viitor, oferta dispozitivului Telepass EU se va extinde, adaugandu-se si alte sisteme de taxare rutiera. In momentul de fata se pregateste implementarea achitarii taxei pentru autostrada A4 (Katowice – Cracovia) din Polonia.
„Dispozitivul ofera simultan mai multe avantaje: pe de o parte conducatorii auto pot reduce numarul de dispozitive de taxare montate in camion, putand astfel achita taxele de drum in trecere, fara sa se opreasca la statiile de taxare. Pe de alta parte, pot profita in unele tari din Europa de Sud-Vest de reduceri de pana la 50% fata de pretul achitat in numerar.“, mentioneaza Iulian Alexe, Directorul General UTA Romania.
Prin intermediul sistemului de carduri UTA, clientii comerciali pot alimenta la peste 53.000 de statii din 40 de tari europene, indiferent de marca si fara numerar si utiliza alte servicii in sistem de aprovizionare in tranzit.

Articole similare

Ad