Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Group și Westport semnează o scrisoare de intenție pentru înființarea unui joint venture în vederea reducerii emisiilor de CO2 din transportul pe distanțe lungi

sursa foto:Wesport HPDI System

Utilizarea tehnologiei HPDI™ pentru a accelera eforturile de decarbonizare ale clienților OEM la nivel mondial

Volvo Group și Westport, unul dintre principalii furnizori de sisteme alternative avansate de alimentare cu combustibil și de componente pentru industria globală de transport, au semnat o scrisoare de intenție fără caracter obligatoriu în vederea înființării unui joint-venture pentru a accelera comercializarea și adoptarea la nivel global a tehnologiei sistemului de alimentare cu combustibil HPDI™ de la Westport pentru aplicațiile pe distanțe lungi și off-road. Volvo și Westport împărtășesc viziunea de a crea soluții de transport durabile pentru a accelera eforturile de decarbonizare ale producătorilor mondiali de camioane, motoare și echipamente pentru clienții lor și pentru societate.

Sistemul de combustibil HPDI de la Westport este o soluție de înaltă performanță care susține reduceri semnificative ale emisiilor de carbon în sectoare greu de eliminat, cum ar fi mobilitatea vehiculelor grele și off-road. HPDI permite producătorilor mondiali de camioane și de echipamente off-road să facă față provocărilor legate de respectarea cerințelor de reglementare Euro 7 și ale EPA din SUA, oferind în același timp utilizatorilor finali opțiuni accesibile, alimentate cu combustibili cu emisii neutre de carbon, cum ar fi biogazul, combustibili cu emisii zero de carbon, cum ar fi hidrogenul verde, și alți combustibili regenerabili. În timp ce Volvo va fi un client cheie al societății mixte, mandatul acesteia va fi de a spori comercializarea HPDI prin adăugarea de noi producători de camioane și de echipamente ca și clienți. 
Westport va contribui cu activele și activitățile actuale ale HPDI, inclusiv activele fixe, proprietatea intelectuală și activitățile comerciale aferente, în cadrul întreprinderii comune. Volvo va achiziționa o participație de 45% în societatea mixtă pentru suma de aproximativ 28 de milioane de dolari (aproximativ 300 de milioane de coroane suedeze), la care se adaugă până la 45 de milioane de dolari (aproximativ 500 de milioane de coroane suedeze) în funcție de performanța societății mixte. 

Ambiția Volvo este de a ajunge la produse, soluții și servicii cu emisii nete de gaze cu efect de seră zero până în 2040. Volvo consideră că viitorul va necesita soluții de propulsie diverse pentru aplicații diverse, pentru a răspunde nevoilor clienților și cerințelor de mediu. Volvo pledează pentru o abordare în trei direcții: baterii electrice, motoare electrice cu celule de combustibil și motoare cu combustie internă.

„Decarbonizarea cu ajutorul motoarelor cu ardere internă care funcționează cu combustibili regenerabili, în special cu HPDI, joacă un rol important în soluțiile durabile. HPDI se află pe șosele în camioanele Volvo de peste cinci ani și este o tehnologie dovedită care permite clienților să reducă semnificativ emisiile de CO2 în aplicațiile LBG (biogaz lichefiat) aici și acum și reprezintă o potențială cale de utilizare a hidrogenului”, a declarat Lars Stenqvist, director tehnologic al Volvo.

„Westport avansează soluții de sisteme de combustibil pentru a-i ajuta pe clienții noștri să abordeze la prețuri accesibile cea mai presantă provocare a reducerii emisiilor de carbon, continuând să utilizeze infrastructura de producție existentă”, a declarat David Johnson, director executiv al Westport. „Asocierea cu Volvo este o extensie naturală a angajamentului ambelor companii de a accelera reducerea globală a emisiilor de carbon și suntem mândri să ne asociem cu un susținător atât de îndrăzneț al viitorului motorului cu combustie internă. Combinarea expertizei noastre consolidează poziția HPDI pe piață și subliniază angajamentul Westport de a dezvolta o tehnologie accesibilă a sistemelor de combustibil care să susțină reduceri semnificative de CO2 în sectoare greu de eliminat, cum ar fi transportul greu și aplicațiile off-road, inclusiv o cale de a alimenta echipamentele cu combustibili cu zero emisii de carbon, cum ar fi hidrogenul.” 

Finalizarea asocierii în participație este condiționată de negocierea și executarea cu succes a unui acord de investiții definitiv, a unui acord de asociere în participație, a unui acord de furnizare acord de furnizare și acord de dezvoltare. Se preconizează că societatea mixtă va fi lansată în prima jumătate a anului 2024. 

Articole similare

Ad