Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hermes Fulfilment face noi progrese în procesul de internaționalizare: un nou centru de expediere în Italia a fost adăugat la rețea

Hermes Fulfilment și-a extins rețeaua internațională de locații. Începând cu 1 august, principalul furnizor de servicii logistice al Grupului Otto va prelua un centru de expediere în Valdengo, în nordul Italiei, la aproximativ 100 km vest de Milano. Situl este specializat în procesarea logistică a gamelor de produse de volum redus. La centrul logistic sunt angajate aproximativ 230 de persoane.

„Acest centru de expediere modern din Valdengo este perfect pentru eforturile noastre de internaționalizare”, a declarat Kevin Kufs, director general al Hermes Fulfilment. În afară de Germania, grupul mai operează centre logistice în Pilsen (Republica Cehă) și Otelfingen (Elveția). În urmă cu câteva luni, Hermes Fulfilment a început să gestioneze bunurile returnate într-un nou centru de procesare a retururilor din Ilowa (Polonia). De asemenea, acolo se află în construcție un centru de expediere pentru mărfuri de volum redus, care va fi deschis la începutul anului viitor. „Prin preluarea amplasamentului din Valdengo, ne putem stabili și pe piața europeană”, subliniază Kevin Kufs.

Centrul de expediere din Valdengo a fost construit în 2007 și se întinde pe o suprafață de 12.500 de metri pătrați. În complexul de clădiri este integrat un depozit cu rafturi înalte, care se întinde pe o suprafață de 1.500 mp și are o capacitate de aproximativ 5.000 de spații pentru paleți. Punerea în funcțiune a articolelor comandate este susținută digital, în timp ce o mașină de sortare cu o lungime de 235 m sortează articolele. Centrul alăturat de procesare a retururilor conține 30 de stații de inspecție, unde bunurile returnate sunt despachetate și verificate, înainte de a fi ambalate pentru a fi depozitate din nou ca articole ca și noi.

„Obiectivul nostru este de a utiliza la maximum centrul de expediere, care are o capacitate de procesare de până la 30 de milioane de articole pe an, cu mărfuri de ieșire și retururi”, spune Kevin Kufs.

Sediul din regiunea Piemont a fost administrat anterior de brandul de modă bonprix, ale cărui bunuri vor fi transferate treptat la Haldensleben (Saxonia-Anhalt, Germania) în lunile următoare. Acolo, Hermes Fulfilment operează unul dintre cele mai mari centre de expediere din Europa, care va fi folosit și pentru a aproviziona piața sud-europeană a bonprix începând cu septembrie 2024.

În viitor, spațiul nou disponibil din Valdengo va fi utilizat în principal pentru procesarea retururilor din Europa de Sud pentru retailerul online de modă în plină dezvoltare, About You. De asemenea, va fi utilizat pentru volumele provenite din afacerile existente cu doi clienți terți, ale căror produse sunt deja procesate la sediul din nordul Italiei.

„Cu echipamentele sale tehnice moderne și cu personalul experimentat, cu un know-how de mulți ani, acest centru de expediere stabilit ne oferă posibilitatea de a ne dezvolta în continuare”, spune Kevin Kufs. Până în 2028, Hermes Fulfilment își propune să își dubleze veniturile și să se numere printre cei mai de succes trei furnizori de servicii de fulfillment B2C în domeniul logisticii coletelor și a articolelor mari în comerțul electronic european. Kevin Kufs este plin de încredere: „Noul sediu din Valdengo ne va ajuta să atingem aceste obiective de creștere.”

Articole similare

Ad