Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Florin Olteanu, Eco-soferul anului

Pe 1 iulie s-a desfasurat la Brasov finala nationala a competitiei „The Drivers’ Fuel Challenge 2016“, organizata de Volvo Trucks, competitie care a desemnat cel mai eficient sofer, din punct de vedere al condusului economic, din cei peste 450 de competitori care s-au inscris in etapele de calificare desfasurate in perioada mai-iunie in sase locatii din tara. Campionul editiei din Romania este Florin Olteanu din cadrul firmei Costi Trans, sofer profesionist de 18 ani, un specialist al concursurilor de gen. Castigatorul va reprezenta Romania in cadrul finalei regionale din data de 17-18 august, care se va desfasura in Ungaria, pe circuitul de la Hungaroring, al carui premiu este un autoturism Volvo V40.
 

Editia din 2016 organizata in Romania a oferit companiilor de transport doua variante de participare. Prima, cea traditionala, a presupus testarea abilitatilor soferilor pe un autocamion Volvo FH cu I Shift Dual Clutch pe un traseu prestabilit, intr-un interval anume de timp, in sase locatii Volvo Trucks din tara (Bucuresti 3-14 mai, Brasov 3-7 mai, Timisoara 30 mai-4 iunie, Cluj 6-22 iunie, Constanta 30 mai-8 iunie si Bacau 13-18 iunie). Cea de-a doua varianta a fost monitorizarea consumului online prin intermediul sistemului Dynafleet, circa 250 de soferi fiind monitorizati pe o perioada de 6 saptamani, intre 1 mai si 12 iunie, minimum 10.000 km. Clasamentul soferilor s-a realizat in functie de punctajul FES (Fuel Efficiency Score) masurat cu sistemul Dynafleet, avand la baza analizarea celor 4 grupe de indicatori cheie specifici stilului de condus economic, si anume: anticipare si franare, utilizarea motorului si a transmisiei, mers in gol si supraviteza. Primii 10 soferi care au inregistrat cele mai bune punctaje s-au calificat direct in finala nationala.
Astfel, in semifinala de la Brasov au concurat 25 de soferi (18 din etapele de calificare si 7 din etapa de monitorizare online), primii patru dintre acestia ajungand in finala care s-a tinut in aceeasi zi. Cei patru finalisti au fost Florin Olteanu (Costi Trans), Aurel Tintea (Ebasto Com), Marius Gurzau (Nistor Trans Company) si Cristian Chiorean (Costi Trans). Cu un consum de 7,03l realizat intr-un timp de 26 minute, pe un traseu de 22 km, Florin Olteanu a fost declarat castigator in acesta runda finala a competitiei nationale. Acesta a fost urmat de Cristian Chiorean (Costi Trans) cu un consum de 7,63l si un timp de 26 minute, in timp ce locul al treilea i-a revenit lui Aurel Tintea (Ebasto Com) cu un consum de 8,24l si un timp de 25 minute. "Consumul redus de combustibil este unul dintre atributele definitorii ale camioanelor Volvo, iar competitia The Drivers' Fuel Challenge vine sa confirme acest lucru prin performantele foarte bune reusite de soferii participanti. Competitia si-a propus sa demonstreze ca un stil de conducere adecvat poate contribui la reducerea costurilor totale pentru operatori, in felul acesta fiind evidentiata importanta soferului in reducerea consumului", a declarat Sigurd Wandel, Director General Volvo Group Trucks Romania. Castigatorul finalei regionale din Ungaria va pleca acasa la volanul unui Volvo V40, in timp ce castigatorul finale globale din Suedia, Goteborg, 8-9 septembrie va primi titlul de „Cel mai eficient sofer din lume" si se va bucura de o experienta de calatorie exclusivista. In toate cele trei etape – nationala, regionala si globala – sunt recompensati cu premii atractive soferii clasati pe primele trei locuri si companiile pentru care acestia lucreaza. Premiile finalei nationale au fost: locul 1: Laptop Dell si produse merchandise Volvo, locul 2: tableta – Apple iPad Air 2 Cellular si produse merchandise Volvo, iar pentru locul 3: smartphone Samsung Galaxy si produse merchandise Volvo. De asemenea, si companiile pentru care lucreaza soferii castigatori au fost recompensate cu vouchere service.

Articole similare

Ad