Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asistența rutieră spaniolă dă dovadă de o posibilă neglijare în această vară

Alianza de Auxilio en carretera avertizează că în această vară se va înregistra un număr mai mare de întârzieri și de întreruperi ale serviciilor de asistență rutieră, în special în caz de defecțiuni, pentru șoferii asigurați din întreaga Spanie.

Extrapolarea datelor din operațiunea de plecare din luna iulie indică acest lucru, deoarece în ultimele weekend-uri, întârzierile sau neatenția în servicii au crescut cu 6% față de aceleași date ale anului trecut, potrivit unor surse din cadrul asociațiilor regionale ale companiilor de asistență rutieră.

Cauzele scăderii calității medii a serviciilor în sectorul de salvare se datorează în principal deficitului de șoferi de autocamioane de remorcare, care împiedică companiile de salvare să își completeze toate turele de lucru, precum și creșterii minime a tarifelor în 2023, ceea ce face ca multe servicii să fie efectuate în pierdere, ceea ce face ca uneori prestarea lor să fie neviabilă sau nerentabilă, astfel încât multe dintre ele să fie amânate sau cumulate cu altele pentru a le face profitabile.

De asemenea, imposibilitatea de a respecta anumite cerințe ale companiilor de asigurări, ale platformelor de asistență sau ale cluburilor auto, având în vedere sancțiunile financiare impuse de acestea pentru întârzieri în asistență, face ca pentru multe companii de asistență să fie mai bine să nu le furnizeze decât să riște amenzi pentru întârzieri sau reclamații din partea utilizatorilor, imposibil de evitat din cauza lipsei de resurse.

Închiderea sau reducerea numărului de companii de asistență din cauza acestei crize tarifare se resimte în unele rețele de furnizori intermediari, cum ar fi RACE sau RACC, care nu pot fi rezolvate de alte flote din ce în ce mai mici și mai restrânse, cu un volum de muncă foarte greu de acoperit.

În acest context, siguranța rutieră este afectată și abia după sezonul estival se va putea face o evaluare definitivă, dar reducerea numărului de personal în fața creșterii numărului de curse indică deja un scenariu negativ pentru siguranța rutieră în Spania.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Alianței, Xavier Martí, „din păcate, asistența s-a deteriorat deja în Spania, așa cum mulți dintre noi am avertizat”, precizând că „ne cerem scuze în avans multor șoferi și utilizatori ai drumurilor, deoarece sectorul de asistență nu va putea menține nivelul din alți ani, cerându-le să fie conștienți de faptul că prețurile practicate de aceste companii pentru serviciile lor le împiedică să crească sau să ofere serviciul pe care îl ofereau în mod regulat, și toate acestea în fața unei creșteri a numărului de călătorii care depășește deja cifrele precodice”.
„Nu putem face mai mult cu mai puține mijloace, iar asigurătorii continuă să sugrume viabilitatea economică a companiilor noastre”
, a mai spus el.

Articole similare

Ad