Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ebusco reclamă probleme de aprovizionare cu componente și criza forței de muncă

Constructorul olandez de autobuze Ebusco (Euronext: EBUS) a fost nevoit să își reajusteze perspectivele inițială asupra cifrelor sale pentru prima jumătate a acestui an. Lipsa de materii prime, cauzată de întreruperile existente încă pe lanțul de aprovizionare, combinată cu deficitul de forță de muncă în curs, a determint întârzieri în producția de autobuze peste estimările inițiale. În aceste condiții, performanța financiară din prima jumătate a anului rămâne sub așteptările Ebusco, cu o cifră de afaceri estimată la aproximativ 41 de milioane de euro și o pierdere EBITDA de 44 de milioane de euro.

Pentru a satisface comenzile curente și a facilita creșterea volumelor pe viitor, Ebusco face eforturi pentru a accelera creșterea capacității sale de producție – urmează inaugurarea fabricii din Rouen, Franța.

Parțial din cauza numărului mai mic de autobuze construite, așteptările anterioare privind cifra de afaceri nu vor mai fi atinse. Totuși, prin acțiunile actuale, Ebusco se așteaptă să-și îmbunătățească semnificativ rezultatul operațional pentru a doua jumătate a 2023 comparativ cu primele șase luni și, per total, vânzările din acest an să le depășească pe cele din 2022. În aceste condiții, pentru anul viitor, compania mizează pe un EBITDA pozitiv.

Din 22 octombrie 2021, Ebusco este listat pe Euronext Amsterdam.

Articole similare

Ad