Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

bp investește 4 milioane de lire sterline în furnizorul de software de optimizare a flotelor Dynamon și anunță un acord comercial

bp ventures a făcut o investiție de 4 milioane de lire sterline în Dynamon, o companie de software cu sediul în Marea Britanie, specializată în dezvoltarea de instrumente avansate de analiză a datelor și de simulare pentru companiile de transport comercial și logistică. Finanțarea face parte din runda de Serie A a Dynamon, fiind obținută pentru a comercializa pe deplin și pentru a-și extinde la scară largă platforma și pentru a-și extinde operațiunile în Europa și în America de Nord.

Având în vedere că există o selecție tot mai largă de vehicule electrice și mai multe opțiuni pentru infrastructura de încărcare, cercetarea și testarea tuturor soluțiilor posibile necesită mult timp și este costisitoare. Software-ul și instrumentele de analiză ale Dynamon sunt implementate în multe țări și ajută companiile să înțeleagă acțiunile pe care le pot întreprinde pentru a contribui la decarbonizarea flotelor lor în mod rentabil, îmbunătățind timpul de cercetare și de testare. 

Software-ul emblematic al Dynamon, ZERO, ajută, de asemenea, la rezolvarea acestor probleme prin dezvoltarea de soluții care ar putea economisi energie și costuri de investiții de capital, inclusiv prin calcularea celor mai bune opțiuni de adoptare prin planificarea vehiculelor, a infrastructurii de încărcare, a costurilor energetice și a analizei operațiunilor. 

În cadrul unui studiu Dynamon privind 4.000 de vehicule de pe ultimul kilometru, un client care a utilizat software-ul ZERO a identificat un potențial de economisire a costurilor anuale de energie de 22 de milioane de lire sterline (0,28 lire sterline/milă cu motorină față de 0,125 lire sterline/milă cu vehicule electrice) și o economie anuală de 8.700 de tone de CO2 (609,86 g CO2e/litru de motorină) după ce instrumentul a analizat cea mai bună soluție pentru electrificarea flotei.

În prezent, companiile globale de logistică și transport se confruntă cu o tranziție dificilă pentru decarbonizarea și optimizarea operațiunilor flotei, ceea ce pune presiune asupra departamentelor de achiziții însărcinate cu electrificarea rentabilă a flotelor de mari dimensiuni. Cercetările recente ale industriei bp arată că aproape jumătate dintre managerii de flote din Marea Britanie (43%) și șoferii de flote (41%) cred că vor începe să introducă EV-uri în flotele lor în următorii doi ani. 

Gareth Burns, vicepreședinte al bp ventures, a declarat: „În acest moment, bp are o mare nevoie de un sistem de transport de vehicule electrice: Adoptarea mai rapidă a soluțiilor energetice și de mobilitate cu emisii reduse de carbon va contribui la realizarea ambiției bp de a deveni o companie net zero până în 2050 sau mai devreme și de a ajuta lumea să ajungă la net zero. Suntem foarte încântați să investim în Dynamon, o afacere de software pentru flote de vehicule electrice care implementează software ca serviciu și știința datelor pentru a ajuta industria transporturilor comerciale să facă tranziția către flote energetice cu emisii mai reduse de carbon.”

Angus Webb, directorul general al Dynamon, a declarat: „Ambele companii sunt în curs de dezvoltare: Misiunea noastră este să aducem cele mai avansate instrumente de optimizare a flotelor în industria transporturilor. Acest lucru devine din ce în ce mai critic, tranziția către vehiculele electrice impunând atât flotelor, cât și furnizorilor să efectueze analize complexe pentru a se asigura că soluțiile vor fi solide și eficiente din punct de vedere al costurilor. Suntem încântați de parteneriatul cu bp pentru a oferi flotelor instrumentele noastre software. Cu o moștenire puternică în domeniul ingineriei și tehnologiei și deservind flote la nivel global, bp este un partener perfect pentru creșterea Dynamon.

În paralel cu investiția, Dynamon și bp au semnat un acord comercial pentru a utiliza ZERO, sau instrumente similare. Colaborarea va ajuta bp pulse să își diversifice propunerea pentru flote și să își dezvolte în continuare oferta pentru clienții premium, oferind clienților sprijin, deoarece aceștia caută din ce în ce mai mult să adopte soluții EV.”

Instrumentele Dynamon pot fi, de asemenea, utilizate de către flotele EV existente pentru a obține cele mai bune rezultate din operațiunile lor, pentru a aborda gestionarea costurilor, pentru a sprijini fiabilitatea operațională și pentru a obține o înțelegere mai profundă a degradării bateriilor prin analize de date care prezintă cele mai bune opțiuni pentru nevoile lor operaționale. 

Stefan von Dobschüetz, directorul general al bp pulse Europe, a adăugat: „Pe măsură ce flotele se electrifică, industria transportului comercial și a logisticii se confruntă cu provocări care vizează echilibrarea gestionării costurilor, fiabilitatea operațională, înțelegând în același timp noile tehnologii ale vehiculelor.

 Instrumentele de simulare și de analiză a datelor de la Dynamon oferă acestor companii perspective unice, specifice flotei, pentru a ajuta la identificarea vehiculelor electrice și a infrastructurii de încărcare optime pentru a înlocui vehiculele cu motor cu combustie existente. Acest acord între bp și Dynamon pune aceste instrumente la dispoziția clienților noștri bp pulse și oferă o gamă de opțiuni și soluții pentru a gestiona și îmbunătăți în mod eficient flota de vehicule electrice.”

bp plănuiește să investească mai mult în cele cinci motoare de creștere de tranziție, dintre care unul este încărcarea VE, investind în același timp în sistemul energetic actual, pe măsură ce își realizează strategia de a deveni o companie energetică integrată.

Articole similare

Ad