Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kögel ofera singura axa cu suspensie dubla pentru semiremorci

Noua axa Kögel KTA, conceputa special pentru semiremorcile Kögel, va fi expusa in varianta sa standard la IAA Hanovra si va putea fi comandata incepand de atunci. In cazul acesteia, doua bride garanteaza o strangere sigura a bratului suspensiei si a axei, corpul axei este inconjurat in partea de sus de bratele suspensiei si in partea de jos de doi saboti de fixare. Formele corpului axei, bratului suspensiei si suportului axei au fost adaptate in functie de fortele dinamice si statice care au rezultat in urma testelor statice, de condus si de pe bancul de proba si in urma noilor metode de calcul aplicate elementelor finite.
 

Bratul suspensiei si corpul axei pot fi inlocuite separat, pentru reparatii mai usoare, iar corpul axei este forjat dintr-un singura piesa, fara puncte de asamblare, ceea ce garanteaza o repartitie buna a fortelor si o rezistenta mare la rupturi. Bratul suspensiei este din otel foarte rezistent, care garanteaza un echilibru bun intre proprietatile elastice si rezistenta. Iar un strat din metal si cauciuc amortizeaza fortele longitudinale si transversale la nivelul interfetei dintre consola si bratul suspensiei, pentru rezistenta mare la torsiuni si o comportare foarte buna a suspensiei.
Aceasta suspensie dubla unica in domeniu, cu axa supla din cauciuc si brat din otel cu arc, a fost testata si in laborator, si in conditii reale, pret de un milion de kilometri, si permite imbunatatirea comportamentului la drum, iar suprafata din cauciuc si metal amortizeaza miscarile si fortele indiferent de modul de functionare, si face asta fara sa sufere uzura.

Mai multe despre noua KTA puteti citi in numarul din septembrie al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad