Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DP WORLD va adăuga o nouă capacitate de manipulare a containerelor de 3 milioane teu până la sfârșitul anului 2023

DP World se așteaptă să adauge aproximativ 3 milioane de unități echivalente cu douăzeci de picioare (TEU) de noi capacități de manipulare a containerelor până la sfârșitul anului, adăugând infrastructura și capacitatea atât de necesare pentru a stimula rezistența lanțului de aprovizionare global. 

Facilitatorul comerțului mondial gestionează în prezent aproximativ 9% din capacitatea de manipulare la nivel mondial, ceea ce îl plasează printre primii cinci operatori portuari mondiali. Aceste extinderi vor duce capacitatea sa brută totală la 93,6 milioane de TEU, contribuind la satisfacerea cererii în creștere pe piețele comerciale cheie.

În acest an vor fi finalizate extinderi cheie în Caucedo (Republica Dominicană), inclusiv o suplimentare de 1,2 milioane de TEU, Yarimca (Turcia) a proiectat o suplimentare de 579.000 TEU, Sokhna (Egipt) adăugând 500.000 TEU, Jeddah (Arabia Saudită) cu o suplimentare de 200000 TEU, printre alte piețe cheie. 
Consilierii în domeniul lanțului de aprovizionare, Drewry, prognozează că debitul global de containere va crește la 932 de milioane de TEU până în 2025, de la 858 de milioane de TEU în 2021. Planurile de extindere a capacității firmei vin într-un moment vital, în condițiile în care inflația, creșterea costului vieții și incertitudinile geopolitice provoacă îngrijorare cu privire la comerțul global și alimentează cererea de soluții mai rapide și mai rezistente pentru lanțul de aprovizionare.

Potrivit recentului raport „Trade in Transition 2023″ al DP World, întreprinderile continuă să acorde prioritate creșterii prin extinderea pieței, citând ca principale motoare ale creșterii exporturilor în 2023 creșterea cererii și extinderea operațiunilor pe noi piețe. Raportul a relevat, de asemenea, că utilizarea tehnologiei este principalul motiv pentru care directorii rămân optimiști în ceea ce privește comerțul global. 

Sultan Ahmed Bin Sulayem, președinte și director general al grupului DP World, a declarat: „Ambele companii au fost înființate de către DP World: “Ne-am angajat să investim în infrastructura noastră pentru a răspunde cererii în creștere pentru comerț. Aceste suplimentări de capacitate ne vor consolida și mai mult poziția de lider mondial în furnizarea de soluții pentru lanțul de aprovizionare care conectează economiile, întreprinderile și consumatorii din întreaga lume.”

Tiemen Meester, COO Ports & Terminals, DP World, a declarat „Trebuie să avem o viziune pe termen mai lung asupra economiei globale, analizând modul în care se va schimba cererea și cum putem să o satisfacem în cel mai eficient mod. Obiectivul nostru pe termen mediu este de a ajunge la 100 de milioane de TEU pe an, în funcție de cerere.” 

Pe lângă extinderea fizică, proiectele se concentrează, de asemenea, pe digitalizare – implementarea de noi tehnologii și sisteme moderne de operare a terminalelor, care vor crește și mai mult capacitatea prin automatizarea și eficientizarea operațiunilor din cadrul fiecărui port, permițând astfel un flux mai mare de comerț și procese mai eficiente pentru clienți

Prin introducerea echipamentelor automatizate și a unor metode de lucru mai inteligente, DP World se așteaptă să își sporească semnificativ capacitatea de manipulare în cadrul aceleiași amprente fizice. În plus, echipamentele automatizate alimentate cu energie electrică înlocuiesc echipamentele alimentate cu combustibili fosili, reducând astfel drastic emisiile de CO2 pentru DP World și clienții săi 

În luna martie, DP World a anunțat prima utilizare comercială a sistemului său revoluționar de depozitare la raft înalt BOXBAY la terminalul Pusan Newport Corporation (PNC) din Coreea de Sud. DP World deține o participație de 66% în PNC, care operează unul dintre cele mai performante terminale de containere din Asia, cu o capacitate de 5,3 milioane de TEU. Adăugarea tehnologiei BOXBAY va permite PNC să își sporească și mai mult eficiența.

De asemenea, DP World urmează să înceapă operațiunile la noul terminal de containere Belawan New Container Terminal (BNCT) din Indonezia, cu o capacitate de 600.000 TEU, situat în Sumatra de Nord, până la sfârșitul anului. DP World va depune eforturi pentru a crește capacitatea BNCT la 1,4 milioane de TEU și pentru a atrage mai multe escale directe, reducând dependența de porturile hub regionale și consolidând poziția sa ca o poartă comercială și logistică majoră în Strâmtoarea Malacca, o rută maritimă importantă.

Articole similare

Ad