Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IRU: Piața de comerț electronic internațional a Chinei, aflată în continuă creștere, a luat o opțiune fermă către TIR

Un camion încărcat cu o gamă largă de mărfuri de comerț electronic a finalizat cu succes transportul din orașul Kashgar, din interiorul Chinei, până în Kârgâzstan. Acesta marchează prima cursă de acest gen care conectează China cu Asia Centrală, beneficiind de combinația unică dintre TIR și procedura dedicată de declarare vamală a mărfurilor de comerț electronic, numită „9610”.

Comerțul electronic transfrontalier al Chinei a cunoscut o creștere rapidă în timpul pandemiei, devenind un pilon de bază al comerțului exterior al țării.

Datele Ministerului de resort din China arată cum comerțul electronic transfrontalier al țării a crescut de aproape zece ori în ultimii cinci ani. Impulsionat de cooperarea regională mai strânsă, comerțul electronic dintre China și Asia Centrală a cunoscut o creștere de 95% în 2022 comparativ cu anul anterior.

Sistemul TIR, care conectează China cu peste 30 de țări din Eurasia, va contribui la dezvoltarea potențialului de comerț electronic. TIR simplifică procedurile de frontieră, permițând ca procedurile vamale să fie gestionate în timpul plecării de la un birou vamal intern, sporind în același timp securitatea mărfurilor. Acest lucru asigură livrarea mai rapidă și mai sigură a mărfurilor și garantează integritatea încărcăturii în timpul călătoriei.

Sursa: IRU/GettyImages

Articole similare

Ad