Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hankook, rezultate financiare solide pentru T2 2023

  • Sursa: Hankook

Producătorul de anvelope premium Hankook a raportat rezultate financiare solide pentru T2 al anului 2023. Vânzările au atins aproximativ 1.580,8 milioane de euro, (2.263,4 miliarde de KRW), în creștere cu 11% față de anul anterior. Profitul operațional a înregistrat o creștere semnificativă de 41,6%, ajungând la circa 173,3 milioane de euro (248,2 miliarde KRW).

Hankook a obținut aceste rezultate favorabile în ciuda unui context economic dificil, evidențiat de creșterea economică redusă. Compania a beneficiat de tehnologia premium, cât și de strategia sa de marcă, ceea ce a generat vânzări stabile pentru anvelopele destinate autovehiculelor electrice și produse cu valoare adăugată ridicată. Aceasta a condus la o creștere semnificativă a vânzărilor și profitului operațional.

Creșterea intensificată a producției destinată autovehiculelor și stabilizarea furnizării de semiconductori au contribuit la accelerarea livrării de anvelope pentru echipare originală (OE) pe plan global. De asemenea, vânzările de anvelope pentru înlocuire au depășit cererea, chiar dacă piața a înregistrat o scădere, datorită stocurilor ridicate. Îmbunătățirea rentabilității s-a datorat stabilizării costurilor de transport și materiilor prime.

Segmentul anvelopelor pentru autoturisme cu dimensiuni de 18 inchi și mai mari a înregistrat o creștere semnificativă de 4,5 puncte procentuale, ajungând la 43,6%, contribuind la majorarea vânzărilor. Hankook a lansat modelele „iON evo” și „iON evo SUV” pe piața coreeană în T2, extinzând astfel portofoliul său pentru autovehicule electrice. În China, cea mai mare piață pentru vehicule electrice, compania a introdus modelele „iON evo” și „iON ST AS” pentru toate sezoanele, consolidându-și prezența pe plan global.

În ciuda incertitudinilor economice mondiale, Hankook se concentrează pe creșterea calitativă, o creștere de 5% comparativ cu anul anterior și atingerea unei cote de 45% din vânzări pentru anvelopele de autoturisme cu dimensiuni de 18 inchi și mai mari. De asemenea, compania își propune stabilirea de parteneriate cu producători de top din industria auto și extinderea prezenței pe piața autovehiculelor electrice, având un obiectiv de 20% pentru anvelopele OE destinate autoturismelor și autoutilitarelor ușoare.

Articole similare

Ad