Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Florin Olteanu s-a calificat in finala mondiala a Volvo Drivers’ Fuel Challenge

Concurentul din Romania, care a reprezentat tara noastra pentru a treia oara intr-o faza internationala a unei astfel de competitii, a fost al doilea, cu un consum de 5,27 l si o viteza medie de 46,72 km/h, si a parcurs cele trei tururi de pista, cu lungime totala de peste 13 km, in 16 minute si 55 de secunde.
Reamintim ca intrecerea Volvo pentru Europa Centrala si de Sud-Est a avut loc pe circuitul Hungaroring si a fost, asa cum au declarat organizatorii, cea mai dura de pana acum, atat din punct de vedere al traseului propriu-zis, cu numeroase curbe si limitari de viteza, cat si din punct de vedere al limitei de timp, de 17 minute, care a impus un ritmul neobisnuit de alert pentru o competitie axata in principal pe consum.
 

De altfel, patru din cei 10 concurenti au fost descalificati pentru ca nu s-au incadrat in acest interval.
Castigatorul finalei regionale, cu un consum de 4,84 l, o viteza medie de 47,9 km/h si un timp de 16'45", a fost cehul Tomas Horcicka. Celelalte doua locuri care asigura participarea in finala din septembrie, de la Goteborg, unde vor fi in total 28 de concurenti, au fost ocupate de reprezentantii Bosniei si Sloveniei.
Mai multe despre competitia de la Hungaroring puteti citi in numarul din septembrie al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad