Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DAF anunță noua generație de camioane de distribuție urbană DAF XB

Transmisii electrice de ultimă generație ilustrează poziția de lider al DAF în materie de mediu

DAF prezintă noua generație de camioane DAF XB, o serie completă de vehicule de distribuție în clasa de 7,5 până la 19 tone. Noua serie de modele include o gamă completă de vehicule electrice cu baterii pentru a sprijini companiile de transport în tranziția lor către emisii zero. Noul DAF XB combină cea mai mică amprentă asupra mediului cu eficiența, siguranța și confortul de top din clasă.

Cu seria completă de camioane complet noi din noua generație XD, XF, XG și XG+ pentru distribuție, transport pe distanțe lungi și aplicații vocaționale, DAF a stabilit noi standarde în materie de eficiență și emisii, siguranță și confort pentru șofer în ultimele 18 luni. Noua generație XB – inclusiv camionul de construcții XBC – completează gama extinsă de produse DAF, multiplu premiată.

Distribuție urbană cu emisii zero

DAF a fost primul producător european de camioane care a oferit pe piață o gamă de camioane electrice cu baterii și și-a extins și mai mult poziția de lider în domeniul mediului cu modelele New Generation XD și XF Electric. acum, DAF își extinde și mai mult oferta de produse cu „emisii zero” cu noul DAF XB Electric, care este perfect adaptat pentru distribuția sustenabilă în interiorul orașelor și la nivel regional. Pe lângă versiunile de 16 și 19 tone, este disponibilă și o versiune de 12 tone cu roți de 17,5″ și o singură treaptă de acces, iar ampatamentul începe de la 4,2 m.

Motorul electric al modelului XB Electric oferă o putere nominală de 120 sau 190 kW, în funcție de specificație, și un cuplu nominal de 950 și, respectiv, 1.850 Nm (2.600 și 3.500 Nm de vârf). Pentru un impact cât mai redus asupra mediului și o durabilitate maximă, DAF aplică un pachet de baterii fără cobalt și magneziu, fără fosfat de litiu și fier (LFP – Lithium Ferro Phosphate) cu densitate energetică ridicată, cu un conținut energetic brut de 141 până la 282 kWh. Acestea permit o autonomie a XB Electric de până la 350 km ultra-silenți și cu „zero emisii”; mai mult decât suficient pentru nevoile operatorilor de transport urban de distribuție.

Încărcare rapidă și lentă

O caracteristică specială a noului DAF XB Electric este „Sistemul de încărcare combinată”. Acesta permite încărcarea autocamionului prin intermediul rețelei electrice obișnuite și este ideal atunci când autocamionul se întoarce la baza de pornire la sfârșitul zilei. Încărcarea rapidă a bateriilor (650V DC, 150 kW) de la 20% la 80% va dura doar 40 până la 70 de minute, în funcție de specificație.

Pentru a sprijini în mod optim clienții în tranziția către transportul rutier cu emisii zero, oferta cuprinzătoare a DAF include, de asemenea, o gamă largă de soluții de încărcare, consultanță privind planificarea traseelor și încărcarea și furnizarea de cursuri de formare dedicate pentru șoferi, pentru ca aceștia să obțină cele mai bune rezultate de la vehiculele lor.

Articole similare

Ad