Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Holde Agri Invest construiește un siloz de 10.000 de tone la ferma Frumușani

  • Foto: Holde Agri Invest

Holde Agri Invest, o companie românească specializată în exploatarea terenurilor agricole, a anunțat o nouă investiție semnificativă în extinderea capacităților sale de depozitare.

Noua investiție constă în construirea unui siloz la ferma Frumușani, situată în județul Călărași, cu o capacitate de stocare de 10.000 de tone. Astfel, capacitatea totală de depozitare a companiei Holde ajunge la 25.000 de tone.

Silozul Frumușani este localizat în Buciumeni și constă din patru celule, fiecare având o capacitate de stocare de 2.500 de tone. Construcția silozului a fost realizată într-un timp relativ scurt, de doar 11 luni. Aproximativ 85% din costurile acestei investiții au fost acoperite de companie prin intermediul unui credit sindicalizat obținut de la Banca Transilvania și OTP Bank România în luna mai a acestui an.

Un aspect strategic al acestei locații este proximitatea sa față de drumul național numărul 4, ceea ce facilitează accesul la porturile Constanța și Oltenița, precum și accesul din București, unde se află sediul central al Holde.

Investiția de la Frumușani face parte din prima etapă a proiectului de dezvoltare a capacităților de stocare în cadrul acestei ferme. Compania planifică să demareze a doua etapă, care va implica construirea a cinci noi celule de depozitare, fiecare cu o capacitate de 500 de tone, precum și instalarea unei stații de selectare și tratare a semințelor, împreună cu hale de depozitare.

De la listarea sa pe piața AeRO a Bursei de Valori București în octombrie 2020, Holde Agri Invest a investit constant în dezvoltarea companiei și a operațiunilor sale. Investițiile totale până în prezent se ridică la peste 155 de milioane de lei, finanțate atât din capital propriu, cât și din împrumuturi. Aceste investiții au vizat extinderea suprafețelor agricole exploatate, modernizarea fermelor existente prin achiziționarea de echipamente de ultimă generație, sisteme de irigații și creșterea capacităților de depozitare.

Holde Agri Invest a anunțat recent o majorare de capital social de până la 40 de milioane de lei, aprobată de Consiliul de Administrație. Această majorare vizează continuarea planurilor de dezvoltare ale companiei, inclusiv extinderea prin achiziționarea de noi ferme și implementarea planului curent de investiții, precum și asigurarea capitalului de lucru necesar pentru stocarea producției pe termen lung.

În prezent, Holde Agri Invest operează pe o suprafață totală agricolă de aproximativ 13.200 de hectare, împărțite în patru nuclee – Roșiori, Frumușani, Videle și Conțești. Astfel, compania se clasează în top patru companii agricole cu capital autohton din România, având în vedere suprafața exploatată.

Acțiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul HAI. La momentul actual, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 117 milioane de lei.

„Holde se află într-o etapă dinamică a evoluției sale. În fiecare an avem în vedere extinderea suprafeței lucrate și dezvoltarea fermelor existente, deoarece agricultura din România se află într-un stadiu în care necesită investiții masive de modernizare. Investiția de la Frumușani reprezintă un alt obiectiv asumat și îndeplinit de către noi. Totodată, ne bucurăm că am finalizat lucrările în timp record, astfel încât putem deja să depozităm în noul siloz o parte din recolta anului agricol în curs. Pe termen mediu și lung, întregul proiect de depozitare de la Frumușani va aduce o serie de beneficii, precum stabilitate la nivel operațional în legătură cu alegerea perioadei de vânzare a cerealelor și flexibilitate în negocierea cu traderii de cereale. De asemenea, ne așteptăm să amortizăm destul de rapid efortul financiar depus pentru construirea silozului, având în vedere că vom putea obține plus valoare la vânzarea tardivă sau oportună a mărfurilor.”,

a declarat Liviu Zăgan, Director General al Holde Agri Invest.

Articole similare

Ad