Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IAA MOBILITY 2023: Continental și Google Cloud echipează mașinile cu Inteligență Artificială Generativă

  • Foto: Continental

Continental a anunțat un nou parteneriat cu Google Cloud în timpul conferinței de presă din cadrul IAA MOBILITY 2023, prin care integrează inteligența artificială generativă în vehicule. Prin acest acord Continental va deveni unul dintre primii furnizori auto care integrează tehnologiile de date AI și capabilitățile Google Cloud direct în computerele vehiculelor. Astfel, șoferii pot interacționa cu mașinile lor printr-un dialog natural.

Inteligența artificială generativă va permite șoferilor să obțină informații și asistență în diverse situații, cum ar fi găsirea presiunii corecte a anvelopelor când mașina este încărcată la capacitate maximă sau aflarea mai multor informații despre locurile de interes local în timpul călătoriilor. Acest parteneriat aduce împreună expertiza ambelor companii în domeniile auto, software, inteligență artificială și cloud computing.

Continental a prezentat la IAA MOBILITY, integrarea sistemului de inteligență artificială generativă în soluția sa Smart Cockpit High-Performance Computer (HPC) printr-un vehicul demonstrativ. Totodată, potrivit comunicatului de presă, observatorii pieței anticipează că vânzările de computere de înaltă performanță pentru vehicule vor crește semnificativ în următorii zece ani, ajungând la miliarde de euro.

Sistemul de inteligență artificială dezvoltat de Google Cloud le va permite șoferilor să interacționeze în mod eficient cu mașinile lor. Utilizatorii pot adresa întrebări despre hoteluri, atracții turistice sau alte informații relevante pe traseu. De exemplu, pot cere detalii despre o anumită clădire istorică din apropiere, iar sistemul furnizează informații detaliate sub formă de ghid audio în timp real, asemănător unui ghid de muzeu.

De asemenea, acest sistem are acces la informații specifice vehiculului, precum manualul de utilizare, ceea ce înseamnă că poate oferi detalii despre aspecte cum ar fi locația portului USB sau presiunea necesară a anvelopelor, în funcție de starea mașinii.

Inteligența artificială generativă a Google Cloud va permite sistemului să învețe constant pentru a genera conținut nou și de a se adapta la preferințele utilizatorului.

„Împreună cu Google, aducem inteligența artificială în cockpit-ul vehiculelor și creăm o experiență intuitivă pentru șoferi. Bazându-ne pe computerul nostru Smart Cockpit de înaltă performanță, ne așteptăm ca soluția noastră să fie gata pentru producție în doar 18 luni de dezvoltare. În acest fel, viziunea noastră, privind vehiculele definite prin software, începe să devină realitate.”,

a declarat Philipp von Hirschheydt, membrul consiliului executiv Continental și șef al sectorului grupului Automotive, în cadrul conferinței de presă IAA MOBILITY.

Continental adaugă un alt element pentru construcția ecosistemului de la drum la Cloud prin extinderea funcționalităților instrumentelor, divertismentului și asistenței pentru șofer, integrate deja în Smart Cockpit HPC. Această extindere reduce semnificativ timpul și efortul necesar dezvoltării, precum și complexitatea și costurile pentru producătorii auto. Smart Cockpit HPC aduce împreună experiența utilizatorului și performanța sistemului, îndeplinind în același timp cerințele pentru configurații tipice de cockpit cu afișaje pentru șofer și sistem central, ceea ce înseamnă un timp rapid de lansare pe piață, cu un interval de doar 18 luni între primirea comenzii și producție.

Continental a fost primul furnizor în dezvoltarea arhitecturilor de vehicule bazate pe calculatoare de înaltă performanță (HPC). Împreună cu Volkswagen, au introdus în producție primul HPC central destinat întregii game de vehicule electrice ID. Până la sfârșitul anului 2024, se așteaptă ca 30 de modele de vehicule de la diverse companii să fie echipate cu aceste computere de înaltă performanță dezvoltate de Continental.

„Suntem încântați de parteneriatul cu Continental. Vom combina expertiza noastră în software, inteligență artificială și cloud computing cu cunoștințele aprofundate ale Continental în industria auto. Împreună, putem crea o nouă generație de soluții digitale pentru automobile, care sunt mai convenabile și îmbunătățesc siguranța șoferilor și a pasagerilor.”,

a declarat Daniel Holz, vicepreședinte North EMEA la Google Cloud.

Articole similare

Ad