Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul Smart Dash duce confortul la nivelul următor pentru camioanele Scania

Scania a lansat noul bord digital care oferă o gamă largă de funcționalități, de la gestionarea consumului de combustibil, evitarea zonelor cu trafic intens sau menținerea vehiculului în parametri optimi de funcționare până la informații despre trafic și asistență în planificarea eficientă a rutelor cu date în timp real, prin intermediul hărților conectate de ultimă generație și a serviciilor digitale personalizate.

Sistemul digital Scania, care include aplicațiile My Scania și Scania Driver, oferă informații extrem de valoroase, bazate pe date precise, care maximizează eficiența operațiunilor de transport. Managerii de flotă au acces la informații în timp real despre starea vehiculelor, ceea ce le permite să programeze intervenții sau reparații în mod proactiv.

Noua platformă computerizată împreună cu unitatea telematică de ultimă generație și senzorii performanți colectează date despre autovehicule – cum ar fi datele despre performanța motorului, consumul de combustibil, traseele parcurse și chiar starea componentelor – pe care le transformă în informații și servicii personalizate. Șoferii și managerii de flote pot identifica rapid și reacționa la problemele sau defecțiunile identificate, evitând astfel opririle neprevăzute și reducând costurile de întreținere.

Această platformă este dezvoltată pentru a răspunde atât reglementărilor actuale, cât și celor viitoare în domeniul siguranței și securității cibernetice, și vine cu funcționalități esențiale, cum ar fi Driver Attention Support, Speed Sign Information și Vulnerable Road User Detection, toate sisteme de siguranță cerute de noul regulament GSR de la 1 iulie 2024 pentru camioanele de peste 7,5 t.

Scania Smart Dash integrează funcții de service Wi-Fi și Bluetooth, deschizând calea către o diagnosticare mai rapidă și mai ușoară a vehiculelor. Datele pot fi transmise în mod automat către atelierele Scania pentru analiză și evaluare în timp real.

Rezultatul final al acestor tehnologii avansate este o disponibilitate mai previzibilă a flotei, care permite identificarea problemelor înainte ca acestea să devină critice. În acest fel, vehiculele vor fi întotdeauna în cea mai bună formă posibilă, contribuind la creșterea eficienței operaționale și la reducerea costurilor de întreținere.

De asemenea, Scania Navigation colectează și prelucrează date despre locație și informații despre trafic pentru a ține șoferul și managerul de flotă informați în timp real despre traseul lor. Noile hărți conectate permit o navigație îmbunătățită, Cruise Control cu predicție activă și informații despre indicatoarele de viteză – plus multe altele.

Articole similare

Ad