Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault livrează 110 vehicule Master pentru a acoperi nevoile de transport școlar al elevilor din zonele rurale

  • Foto: Renault

110 vehicule Renault Master au fost livrate către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru transportul elevilor din învățământul preuniversitar aflați în mediul rural. Microbuzele, în versiunea Master Trabus L3H2 blue dCi 145P (Euro VI D Heavy Duty), sunt dotate cu 16+1 locuri pe scaune și au fost concepute special pentru transportul elevilor, transformate în uzina din Batilly, Franța, în colaborare cu divizia Qustomize și partenerul Arobus.

Noile vehicule vor fi distribuite în 41 de județe pentru a deservi comunități în care unitățile de învățământ sunt la distanțe mari față de locuințele elevilor. Având această utilizare specială, microbuzele au fost echipate cu numeroase dispozitive sau sisteme specifice funcției de transport școlari, asigurând creșterea vizibilității în trafic a acestor vehicule din partea celorlalți participanți la trafic, precum și creșterea gradului de securitate activă și pasivă a vehiculelor. De asemenea, sunt prevăzute cu sistem electronic de control al stabilității (ESP), sistem acustic de avertizare pentru mersul înapoi (buzzer amplasat în zona spate și conectat pe poziția de mers înapoi a schimbătorului de viteze), dispozitive optice sau opto-electronice suplimentare de vizibilitate spre înapoi, camere video spate și senzori de parcare față – spate, așa cum și lămpi suplimentare de semnalizare omologate conform R6 CEE-ONU.

Microbuzele au măsuri pentru siguranța pasagerilor, cum ar fi sistemul de închidere centralizată a ușilor care se activează automat în mișcare și care se dezactivează când acesta este oprit. Totodată, a fost prevăzută o treaptă de urcare/coborâre pentru copii acționată prin deschiderea ușii principale, ceea ce asigură accesul facil. Toate inscripționările și etichetele legate de prescripțiile de siguranță sunt ideograme (etichetele cu numărul de pasageri, marcarea și utilizarea ieșirilor de siguranță, utilizare centurilor de siguranță, etc.) concepute pentru a fi ușor de înțeles de către elevi de toate vârstele.

Vehiculele livrate dispun de două uși de acces pentru pasageri, o ușă pe partea dreaptă (opusă șoferului, care deservește celor două locuri de lângă șofer) și una care deservește salonului de pasageri. Comenzile acestor uși sunt controlate exclusiv de către șofer pentru a asigura siguranța elevilor în timpul îmbarcării și debarcării.

Cele 110 vehicule au culoarea galbenă (nemetalizată), aplicată prin vopsire sau prin colantare pe toată suprafața exterioară și dispun de două casete luminoase cu inscripția „TRANSPORT ELEVI”.

„Ne pregătim cu toții de începerea școlilor și este momentul cel mai potrivit să putem contribui la facilitarea accesului copiilor către unitățile de învățământ aflate departe de locuința lor. Am pregătit cele 110 vehicule cu gândul de a fi nu doar un mijloc de transport, ci un spațiu în care se întâlnesc în siguranță în fiecare zi, discută și râd împreună pe drumul către școală. Ne bucurăm de colaborarea cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și ne alăturăm efortului de a preveni fenomenul de abandon școlar și de a asigura egalitatea de șanse.”,

a declarat Cecilia Tudor – Director General Renault România.

Articole similare

Ad